ΔΙΕΘΝΗ

«Έκλεισε» το internet στη Συρία ο Άσαντ

έκλεισε-το-internet-στη-συρία-ο-άσαντ-84674
Οι Σύροι αντάρτες δεν ξέρουν πια τι να περιμένουν από τον Άσαντ, καθώς, για να περιορίσει την ολοένα ευξανόμενη δύναμή τους και να δυσχεράνει την μεταξύ τους επικοινωνία, ο Μπασάρ αλ Άσαντ μπλόκαρε την πρόσβαση στο Διαδίκτυο!
Το μπλακ άουτ στην χρήση του internet εκλαμβάνεται από τους αντάρτες ως ένα προπαρασκευαστικό βήμα του καθεστώτος προτού εξαπολύσει μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εναντίον των ανταρτών.
Αυτό που συζητείται ευρέως στη χώρα στους κόλπους των αντικυβερνητικών είναι πιθανή αεροπορική επίθεση σε θέσεις τους, αλλά αυτή τη φορά μεγάλης κλίμακας.
Άλλωστε τις τελευταίες μέρες, όσο οι αντάρτες ενισχύουν τις θέσεις τους στο έδαφος τόσο πιο ισχυρές και συχνότερες γίνονται οι επιθέσεις που δέχονται από πολεμικά αεροσκάφη των πιστών στον Άσαντ δυνάμεων που βομβαρδίζουν τις θέσεις τους ανηλεώς.
Πρόσφατα, οι κάτοικοι του Χαλεπιού έζησαν την φρίκη στο μεγαλείο της, παρακολουθώντας να ισοπεδώνεται και η τελευταία, μικρή κλινική στην περιοχή τους.
Τουαλέτες που σαν άλλα, μακάβρια έργα τέχνης έστεκαν ανάμεσα στα συντρίμμια «ορφανές», παιδιά που χώνονταν κάτω από τόνους τσιμέντου για να παίξουν και να μαζέψουν αντικείμενα για πιθανά, μελλοντικά τους «αθώα» παιχνίδια και σκόνη, σκόνη που «πασπάλισε» τα πάντα, ύστερα από την επιδρομή των δυνάμεων του Άσαντ από αέρος.

Πέρα από την τόσο σημαντική για τους Σύρους, αντιφρονούντες και μη, νοσοκομειακή μονάδα, που έγινε ένα με το έδαφος, αεροπορικές επιδρομές έπληξαν και πόλεις κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπως τις Atareb και Sarmada, σημαντικά οχυρά των ανταρτών.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου