ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: 16 άμαχοι νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές

συρία-16-άμαχοι-νεκροί-σε-αεροπορικές-ε-846435

Τουλάχιστον 16 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών, σκοτώθηκαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία του συριακού καθεστώτος σε διάφορες περιοχές στο κεντρικό τμήμα της χώρας, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Έντεκα άμαχοι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν όταν ερρίφθησαν αυτοσχέδιες βόμβες («βαρέλια με εκρηκτικά», κατά την ορολογία της ΜΚΟ) στην Αλ Χούλα και σε κοντινά χωριά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Οι αυτοσχέδιες βόμβες αυτές, δοχεία που περιέχουν TNT και ρίπτονται από ελικόπτερα, σκοτώνουν αδιακρίτως, όπως έχουν καταγγείλει επανειλημμένα οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η χρήση τους από τις συριακές δυνάμεις έχει επικριθεί έντονα, ωστόσο το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ διαψεύδει ότι χρησιμοποιεί τέτοιου είδους όπλα.

Άλλοι πέντε άμαχοι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν χθες σε αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος στην πολιορκημένη πόλη Ραστάν, δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Ραστάν είναι ένα από τα τελευταία προπύργια των ανταρτών στην επαρχία Χομς, στην κεντρική Συρία. Υφίσταται από το 2012 μια ολοκληρωτική πολιορκία από τις κυβερνητικές δυνάμεις, αλλά και αιματηρούς βομβαρδισμούς εδώ και μερικές εβδομάδες.

Την Τετάρτη 13 μέλη μιας οικογένειας, ανάμεσά τους οκτώ παιδιά, σκοτώθηκαν σε αυτή την πόλη σε επιδρομή της συριακής πολεμικής αεροπορίας, όπως ανέφερε η ΜΚΟ, η οποία διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, όπου η σύρραξη που μαίνεται από το 2011 έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 270.000 ανθρώπους.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου