ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 250 διασημότητες υπογράφουν κατά του Brexit

βρετανία-250-διασημότητες-υπογράφουν-κα-846033

Τζον Λε Καρέ, Ντάνι Μπόιλ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρα Νάιτλι, Τσιουέτελ Έτζιοφορ και Ελενα Μπόναμ Κάρτερ είναι ανάμεσα στις 250 διασημότητες του κόσμου της Τέχνης που υπογράφουν ανοικτή επιστολή προς τους Βρετανούς, καλώντας τους να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μερικοί από τους γνωστότερους βρετανούς ηθοποιούς, μουσικούς και συγγραφείς υπογράφουν την επιστολή που δημοσιεύεται στον Guardian και προειδοποιεί ότι η Βρετανία θα μείνει στο περιθώριο, εάν οι Βρετανοί αποφασίσουν υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

«Η Βρετανία δεν είναι μόνο ισχυρότερη εντός της Ευρώπης, είναι πιο ευρηματική, πιο δημιουργική… Η παγκόσμια επιτυχία μας στη δημιουργικότητα θα αποδυναμωθεί σημαντικά εάν αποχωρήσουμε» προειδοποιούν, επεκτείνοντας και πέραν της συνηθισμένης πολιτικο-οικονομικής σφαίρας τον δημόσιο διάλογο για το θέμα.

Το εγχείρημα συντονίσθηκε από το «Stronger In», την επίσημη εκστρατεία για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, που υποστηρίζεται και από τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου