ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Πολύνεκρες επιθέσεις σε Ταρτούς και Τζάμπλα στη Μεσόγειο

συρία-πολύνεκρες-επιθέσεις-σε-ταρτού-845001

Σειρά εκρήξεων έπληξε σχεδόν ταυτόχρονα δύο παράκτιες πόλεις στη Συρία που ελέγχει η Δαμασκός, το Ταρτούς και την Τζάμπλα. Οργανώσεις που παρακολουθούν τις εξελίξεις στον συριακό εμφύλιο μιλούν για συνολικά πάνω από 100 νεκρούς.

Το πρωί της Δευτέρας, τρεις εκρήξεις συγκλόνισαν την πόλη Ταρτούς στη Μεσόγειο, προκαλώντας μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστο αριθμό θυμάτων.

Λίγο νωρίτερα, τέσσερις εκρήξεις είχαν σημειθωεί σε σταθμό λεωφορείων στην Τζάμπλα, που βρίσκεται περίπου 60 χλμ. βορειότερα, στην επαρχία της Λαττάκειας.

Η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, που συλλέγει πληροφορίες από τη Συρία, μιλά πλέον για πάνω από 100 νεκρούς συνολικά -αριθμός κατακόρυφα αυξημένος σε σχέση με τις αρχικές αναφορές, που μιλούσαν για 20 νεκρούς.

«Τρεις διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκαν δίπλα στο σταθμό λεωφορείων στην Τζάμπλα. Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες» δήλωσε εργαζόμενος στο σταθμό λεωφορείων. Τουλάχιστον μια από αυτές ήταν επίθεση αυτοκτονίας, πρόσθεσαν η ίδια πηγή και ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press, ΑΠΕ/Γαλλικό

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου