ΔΙΕΘΝΗ

Καζνέβ: Πάνω από 60.000 αστυνομικοί για την ασφάλεια του EURO

καζνέβ-πάνω-από-60-000-αστυνομικοί-για-την-α-843600

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν θα σταματήσει εξαιτίας του φόβου ενδεχόμενων τροοκρατικών επιθέσεων ενώ οι περιοχές φιλοξενίας για τους οπαδούς, η λειτουργία των οποίων ανησυχεί πολύ την κοινή γνώμη, θα είναι ανοιχτές για τους επισκέπτες της διοργάνωσης.

Αυτό διαβεβαίωσε ο υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, σε συνέντευξη του στην «Equipe» και τόνισε πως πάνω από 60.000 αστυνομικοί θα είναι σε επιφυλακή για την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης:

«Στόχος μας είναι η ασφαλής διεξαγωγή του τουρνουά. Οταν έχει 0% προληπτικά μέτρα, τότε έχεις 100% ρίσκο, αλλά όταν έχεις 100% προληπτικά μέτρα, τότε έχεις 0% ρίσκο. Αυτό κάνουμε και είμαι σίγουρος πως όλα θα κυλήσουν ομαλά», τόνισε ο Καζνέβ και συμπλήρωσε: «Εχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να αποτρέψουμε τυχόν τρομοκρατική επίθεση και πάνω από 60.000 αστυνομικοί θα φροντίσουν για την ασφάλεια όλων.»

Στις «fan zone», λοιπόν, όπου τα παιχνίδια μπορούν να παρακολουθούνται από γιγαντοοθόνες, αναμένονται από 7 έως 8 εκατομμύρια άνθρωποι στο διάστημα μεταξύ της 10ης Ιουνίου και 10ης Ιουλίου, οι οποίοι θα ελέγχονται με τις ίδιες μεθόδους όπως στα στάδια, για να εξασφαλιστεί ότι η «γιορτή» του ποδοσφαίρου μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, θα εγκατασταθούν ανιχνευτές μετάλλων αλλά και συσκευές ανίχνευσης εκρηκτικών. Εντός αυτών των ζωνών δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε ανθρώπους με ογκώδη σακίδια, ενώ θα χρησιμοποιηθεί η παρακολούθηση βίντεο.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου