ΔΙΕΘΝΗ

H EE καλεί την G7 σε «μεγαλύτερη υποστήριξη» για το προσφυγικό

h-ee-καλεί-την-g7-σε-μεγαλύτερη-υποστήριξη-843445

Η έναρξη της G7 στην Ιαπωνία ξεκίνησε με έκκληση από την ευρωπαϊκή πλευρά για το προσφυγικό: Η προσφυγική κρίση είναι «παγκόσμια κρίση», και η ΕΕ «περιμένει από τη διεθνή κοινότητα να το αναγνωρίσει και να δείξει αλληλεγγύη», όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Τουσκ είπε ότι θα ζητήσει την υποστήριξη των κυβερνήσεων της Ομάδας των 7 και την δέσμευσή τους ώστε να αυξηθεί η παγκόσμια υποστήριξη για τις άμεσες και μακροπρόθεσμες ανάγκες των προσφύγων.

«Ξέρουμε ότι λόγω της γεωγραφίας, η μεγαλύτερη ευθύνη (της προσφυγικής κρίσης) έχει πέσει και θα συνεχίσει να πέφτει στους ώμους της Ευρώπης» είπε ο Τουσκ. «Εάν δεν αναλάβουμε την ηγεσία εμείς (ως G7) για την διαχείρηση της κρίσης, κανένας δεν θα το κάνει» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έκανε τις δηλώσεις του σε μια ενημέρωση λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου κορυφής του G7 χθες στην Ιαπωνία. Οι χώρες που συμμετέχουν στην Ομάδα περιλαμβάνουν τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Ιταλία, τον Καναδά, και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου