ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Συνελήφθη ύποπτος για τρομοκρατική επίθεση

αυστραλία-συνελήφθη-ύποπτος-για-τρομ-843332

Η αντιτρομοκρατική αστυνομία στην Αυστραλία ανακοίνσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν 24χρονο άντρα στο Σίδνεϊ, με την υποψία ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση.

Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη σε μια σειρά συλλήψεων στη χώρα, για την αποτροπή βίαιων πράξεων που εμπνέονται από την ακραία ισλαμιστική ιδεολογία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο δικαστήριο, ενώ του έχουν προηγούμενα απαγγελθεί κατηγορίες σχετικές με τρομοκρατική δράση, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε προετοιμασίες τρομοκρατικής επίθεσης, σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές.

Την προηγούμενη εβδομάδα η αστυνομία πραγματοποίησε επιχειρήσεις στη Μελβούρνη, προκειμένου να εντοπιστούν πέντε άντρες που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στη Συρία, για να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, ενώ θα ταξίδευαν με σκάφος από την Αυστραλία στην Ινδονησία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι άντρες αυτοί, είναι ηλικίας από 21 έως 31 ετών, ενώ τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για προετοιμασία εισόδου “σε μια ξένη χώρα προκειμένου να εμπλακούν σε εχθρικές πράξεις.” Η κατηγορία αυτή επιφέρει μεγάλη ποινή φυλάκισης στην Αυστραλία.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου