ΔΙΕΘΝΗ

Αναζητούν στον βυθό τα μαύρα κουτιά

αναζητούν-στον-βυθό-τα-μαύρα-κουτιά-843063

Ένα ειδικό γαλλικό σκάφος μετέχει στις προσπάθειες εντοπισμού ενώ δόθηκαν τα ηχητικά στοιχεία από την Ελλάδα και η τελευταία συνομιλία του πιλότου.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων της Αιγύπτου δήλωσε πως ένα σκάφος της γαλλικής εταιρίας ALSEAMAR, το οποίο ειδικεύεται σε έρευνες ναυαγίων, θα συμμετάσχει τις επόμενες ώρες στην έρευνα για να εντοπισθούν μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της πτήσης MS804 της EgyptAir το οποίο συνετρίβη στην Μεσόγειο. Οι αρχές της Αιγύπτου δίνουν μάχη με τον χρόνο καθώς ο εντοπισμός πρέπει να γίνει μέσα σε ένα μήνα ,μετά την πτώση αεροσκάφους επειδή στην συνέχεια τα μαύρα κουτιά δεν θα εκπέμπουν σήμα.

Ο Αϊμάν αλ-Μοκάντεμ δήλωσε ότι διεξάγονται επίσης διαπραγματεύσεις με μία δεύτερη εταιρία προκειμένου να βοηθήσει στην έρευνα. Η ερευνητική ομάδα έχει λάβει επίσης στοιχεία ραντάρ και ακουστικές εγγραφές από την Ελλάδα που καταγράφουν λεπτομερώς την πορεία της πτήσης του αεροσκάφους και την τελευταία συνομιλία ανάμεσα στον πιλότο και στους ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα, είπε ο Μοκάντεμ. Η έρευνα για τον πομπό έκτακτου εντοπισμού βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη καιεπικεντρώνεται σε μια περιοχή 5 χιλιομέτρων, πρόσθεσε.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου