ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γαλλία: Στα δικαστήρια η κόντρα Ντεσάμπ-Καντονά για την αποστολή του EURO

γαλλία-στα-δικαστήρια-η-κόντρα-ντεσάμ-842446

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ θα υποβάλει μήνυση κατά του Ερίκ Καντονά, καθώς, όπως δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γαλλίας, ο πρώην συμπαίκτης του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα άφησε να εννοηθεί ότι η επιλογή της αποστολής για την τελική φάση του EURO 2016 είχε ρατσιστικά κίνητρα.

Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύθηκε χθες στον “Guardian”, ο Καντονά αμφισβήτησε τα κίνητρα του αποκλεισμού από την τελική 23άδα του Καρίμ Μπενζεμά και του Χατέμ Μπεν Αρφά, οι οποίοι έχουν καταγωγή από τη βόρεια Αφρική.

«Ο Μπενζεμά είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Ο Μπεν Αρφά είναι ένας σπουδαίος παίκτης» τόνισε χαρακτηριστικά στον “Guardian” ο παλαίμαχος «αστέρας» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συνέχισε: «Όμως ο Ντεσάμπ έχει ένα πραγματικά γαλλικό όνομα. Ίσως είναι ο μόνος στη Γαλλία που έχει ένα πραγματικά γαλλικό όνομα. Κανείς στην οικογένειά του δεν ήρθε σε επιμειξία με οποιονδήποτε, ξέρετε. Όπως οι Μορμόνοι στην Αμερική. Επομένως, δεν εκπλήσσομαι που χρησιμοποίησε την κατάσταση του Μπενζεμά για να μην τον επιλέξει. Ειδικά αφού ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είπε ότι δεν θα πρέπει να παίξει για τη Γαλλία. Και ο Μπεν Αρφά είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης στη Γαλλία σήμερα. Όμως, έχουν κάποια καταγωγή. Μου επιτρέπεται να το σκέφτομαι αυτό».

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FFF), Νοέλ Λε Γκρε, άμεσα χαρακτήρισε τα σχόλια του Καντονά ως «γελοία».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου