ΔΙΕΘΝΗ

Ιστορικό εξώφυλλο του TIME: Ο Λευκός Οίκος έγινε εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού [εικόνα]

ιστορικό-εξώφυλλο-του-time-ο-λευκός-οίκος-842359

Με ένα ακόμη μοναδικό πρωτοσέλιδο το περιοδικό TIME παρουσιάζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ασθενής -τόσο πολιτικά όσο και κυριολεκτικά λόγω κορονοϊού- Ντόναλντ Τραμπ. Το εξώφυλλο εμφανίζει τον Λευκό Οίκο σαν εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού, που εμφανίζεται στο περιοδικό σαν νέφος πάνω από την κατοικία του Αμερικανού Προέδρου.

Το άρθρο με τίτλο “Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει την προσωπική και πολιτική του ευπάθεια” αναφέρει:

“Ο Πρόεδρος στάθηκε θριαμβευτικά στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου, έχοντας πείσει τους γιατρούς του να υποταχθούν στη θέλησή του. Είχε περάσει τις μέρες του στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed πιέζοντάς τους να τον αφήσουν. Οι ιατρικές συμβουλές ήταν… καταδικασμένες. Ο Ντόναλντ Τραμπ έβγαλε τη μάσκα του και φάνηκε να δυσκολεύεται να αναπνεύσει, αλλά αυτό δεν τον αποθάρρυνε από το να παραδώσει το μήνυμά του. “Μην τον αφήσεις να κυριαρχεί. μην τον αφήσεις να αναλάβει τη ζωή σου “, είπε, “δαγκώνοντας” κάθε λέξη. Κανείς δεν έπρεπε να πιστέψει ότι ο ιός τον είχε νικήσει.

Ένα μέλος του Κογκρέσου κραύγαζε ότι ο Τραμπ είχε νικήσει τον ιό, ακριβώς όπως νίκησε την έρευνα για τη Ρωσία και την παραπομπή του από τους Δημοκρατικούς. Ο γραμματέας Τύπου του –που ανακοίνωσε τη δική του υπόθεση COVID-19 νωρίτερα εκείνη την ημέρα– χαιρέτισε την ικανότητά του να “στέκει δυνατός στο μπαλκόνι!”

Ένας γερουσιαστής ανέβασε ένα βίντεο το οποίο έδειχνε τον Τραμπ σε έναν αγώνα πάλης, να χτυπά έναν άνδρα με μια μπάλα κορονοϊού στο κεφάλι. Οι Ρεπουμπλικανοί κατανοούν τον τρόπο με τον οποίο αρέσκεται ο Τραμπ να επαινείται. Ακόμη και αντιμετωπίζοντας μια κρίση ζωής ή θανάτου, ένιωσαν ότι αυτό που ήθελε δεν ήταν λόγια συμπάθειας ή συμπόνιας, αλλά να του πουν ότι “έσκισε”. Ένα κέρμα σουβενίρ “Trump Defeats COVID” των 100$ ήταν σύντομα διαθέσιμο για προπαραγγελία από ένα μη συνδεδεμένο κατάστημα δώρων του Λευκού Οίκου.

Πάντως, όπως αναφέρει το TIME, δεν ήταν σαφές ότι ο Τραμπ έχει ξεπεράσει την ασθένεια όπως ισχυρίστηκε. Οι γιατροί του έδωσαν λίγες πληροφορίες, παρακάμπτοντας ερωτήσεις σχετικά με το πόσο καιρό θα είχε τον ιό.

Ένας Πρόεδρος που είναι παθιασμένος με δύναμη και κυριαρχία δεν θα μπορούσε ποτέ να αποκαλυφθεί ως άρρωστος, ευάλωτος γέρος, ένας θνητός από σάρκα όπως εμείς οι υπόλοιποι. Ποτέ δεν θα μπορούσε να υπάρξει μια στιγμή “Μάγου του Οζ” για τον Ντόναλντ Τραμπ. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει εκφοβίσει το Κογκρέσο, τον πολιτικό του αντίπαλο και τον ίδιο τον μηχανισμό της Δημοκρατίας, ενώ χλευάζει τις προφυλάξεις για την υγεία, προκαλώντας ουσιαστικά τον ιό να τον μολύνει. Θα θυσιάσει εκείνους γύρω του, τη χώρα και ενδεχομένως ακόμη και τη δική του υγεία – οτιδήποτε χρειάζεται για να μην φαίνεται αδύναμος.

Όταν ο Πρόεδρος φτερνίζεται, η Αμερική κρυώνει

Όταν ο Πρόεδρος κολλάει το COVID-19, η Αμερική πρέπει επίσης να μελετήσει την αδυναμία της. Οι παθολογίες του είναι οι παθολογίες μας. Ο Τραμπ, όπως η COVID, έχει ανακαλύψει την αίσθηση της εθνικής μας ταυτότητας με αποτελέσματα που θα παραμείνουν πέρα ​​από τις 3 Νοεμβρίου. Τι μας έχουν κάνει αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια και τι θα χρειαστεί για να ανακάμψουμε; Θα ταπεινωθούμε από αδυναμία ή θα βυθιστούμε προς τα εμπρός σε μια κατάσταση επικίνδυνης άρνησης;

Ένα πράγμα ήταν σαφές καθώς ο Πρόεδρος στάθηκε στο μπαλκόνι. Ο Τραμπ είχε κάνει την επιλογή του. “Φούσκωνε στο μπαλκόνι σαν Αμερικανός Μουσολίνι”, είπε ο απογοητευμένος πρώην διευθυντής επικοινωνίας του, Άντονι Σκαραμούτσι. Αφήστε τους χαμένους να κυνηγήσουν μάσκες και ιογενή φορτία. Θα παραμείνει ανυπόφορος, δεν θα σωθεί από τον εαυτό του, γράφει το περιοδικό.

Και συνεχίζει το TIME:

Πολλά πράγματα είναι δυνατά για τον άνθρωπο που δεν βλέπει εμπόδια. Αυτή είναι η επίκληση του ισχυρού ήταν ο τρόπος δράσης του Τραμπ για όσο διάστημα μπορεί να θυμηθεί κανείς. Άλλοι πρόεδροι μπορεί να δίσταζαν να αναβάλουν έναν διορισμό στο Ανώτατο Δικαστήριο μέσω της Γερουσίας τις παραμονές των εκλογών και μπροστά στη δημόσια κατακραυγή. Η Γερουσία, επίσης, δεν είχε ακόμη συζητήσει τη νομοθεσία για την ενίσχυση της οικονομίας που πλήττεται από την COVID. Ο Τραμπ, ως άντρας της δράσης τα αγνόησε…

Μην φοράτε μάσκες γύρω απο τον Πρόεδρο…δεν σας ακούει

Η υποψήφια, ομοσπονδιακή δικαστής Amy Coney Barrett, παρουσιάστηκε στο κοινό το Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου. Στον ηλιόλουστο Λευκό Οίκο περισσότεροι από 100 -κυρίως χωρίς μάσκες- επισκέπτες αγκαλιάστηκαν και κουβέντιασαν πριν πάρουν τις θέσεις τους σε κοντινές η μία από την άλλη αναδιπλούμενες καρέκλες. Στη συνέχεια συνωστίστηκαν σε δεξιώσεις στους εσωτερικούς χώρους.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο τα πράγματα ήταν στον Λευκό Οίκο από την αρχή της πανδημίας. Η αναγνώριση ή η αντιμετώπιση του ιού ήταν μια αδυναμία που προκάλεσε γελοιοποίηση. Ο Τραμπ ήταν έκπληκτος όταν έβλεπε βοηθούς να φορούν μάσκες. Ελεγε ότι δεν μπορεί να ακούσει ή να καταλάβει τι λένε με καλυμμένα τα πρόσωπα, αποκαλύπτουν στο TIME οι σημερινοί και πρώην βοηθοί του. Όταν ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Matt Pottinger είπε στους συναδέλφους του ότι φορούσε μάσκα για να προστατεύσει ένα μέλος της οικογένειας με αναπνευστικό πρόβλημα, ενημερώθηκε ότι “φρικάρει τους ανθρώπους” και πρέπει να σταματήσει να το κάνει γύρω από τον Πρόεδρο.

Τηλεμαχία: Μέλη της οικογένειας και της κυβέρνησης του, έβγαλαν τις μάσκες κατά παράβαση των κανόνων

Στις 29 Σεπτεμβρίου, ο Τραμπ ταξίδεψε στο Κλίβελαντ για να συμμετάσχει στην πρώτη τηλεμαχία. Αφού κάθισε στο αμφιθέατρο της Κλινικής του Κλίβελαντ για την τηλεμαχία των 90 λεπτών, αρκετά μέλη της οικογένειας και της κυβέρνησης του Τραμπ έβγαλαν τις μάσκες τους κατά παράβαση των κανόνων της κλινικής και έδιωξαν έναν υπάλληλο που προσπάθησε να τους δώσει νέες. Οι ίδιοι οι υποψήφιοι υποτίθεται ότι είχαν υποβληθεί σε τεστ από τις εκστρατείες τους, αλλά δεν είναι σαφές εάν το είχε κάνει και ο Τραμπ.

Η συζήτηση ήταν χαοτική: Ο Τραμπ διέκοπτε τόσο αδυσώπητα που οι διαδικασίες μετατράπηκαν σε.. τσίρκο. Προσκλήθηκε να καταδικάσει μια λευκή υπέρ-ρατσιστική ομάδα, αλλά ο Τραμπ είπε να “παραμείνουν έτοιμοι”. Αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι θα αποδεχτεί τα εκλογικά αποτελέσματα, επιμένοντας ότι τα ψηφοδέλτια μέσω ταχυδρομείου θα οδηγήσουν σε “νοθευμένο” αποτέλεσμα. Γελοιοποίησε τη μάσκα που φορά ο Τζο Μπάιντεν και υποστήριξε ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος πραγματοποίησε μόνο μικρές, κοινωνικά περιορισμένες εκδηλώσεις “γιατί κανείς δεν θα εμφανιστεί”. Ο Μπάιντεν και ο συντονιστής Κρις Γουάλας φαινόταν ζαλισμένοι από την επίθεση του Προέδρου. Και αυτό ήταν το ζητούμενο”, αναφέρει το TIME στο άρθρο του το οποίο κάνει αναφορές σε όλα τα “φάουλ” του αμερικανού Προέδρου.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου