ΔΙΕΘΝΗ

«Λύγισε» ο σκληρός Κιμ: Ξέσπασε σε κλάματα και ζήτησε συγγνώμη από τους Βορειοκορεάτες

λύγισε-ο-σκληρός-κιμ-ξέσπασε-σε-κλάμ-841403

Και όμως ο σκληρός ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ Ουν έκλαψε κατά τη διάρκεια μιας τεράστιας στρατιωτικής παρέλασης στη Βόρεια Κορέα, καθώς ζητούσε μια σπάνια συγγνώμη για τις αποτυχίες του κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης έβγαλε τα γυαλιά του και σκούπισε τα δάκρυά του σε ομιλία του στην παρέλαση για να σηματοδοτήσει την 75η επέτειο του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της χώρας.

Όπως είπε, σύμφωνα με μια μετάφραση στους The Korea Times: “Οι άνθρωποι μας έχουν εμπιστοσύνη, τόσο ψηλά στον ουρανό όσο και βαθιά στη θάλασσα, σε μένα, αλλά δεν κατάφερα να την τηρήσω πάντα ικανοποιητικά. Λυπάμαι πραγματικά για αυτό”.

Και συνέχισε: “Παρόλο που μου έχει ανατεθεί η σημαντική ευθύνη να ηγηθώ αυτής της χώρας υποστηρίζοντας τον σκοπό των μεγάλων συντρόφων Kim Il-sung και Kim Jong-il χάρη στην εμπιστοσύνη όλων των ανθρώπων, οι προσπάθειές μου και η ειλικρίνειά μου δεν ήταν αρκετές για να απαλλάξουμε τους ανθρώπους μας από τις δυσκολίες στη ζωή τους”.

Τί λένε οι αναλυτές

Οι αναλυτές ανέφεραν ότι η ομιλία ήταν μια ένδειξη της αυξανόμενης πίεσης στο καθεστώς του, καθώς ο Κιμ αναφέρθηκε στις τρεις δυσκολίες που πλήττουν τον λαό του, το Covid-19, τις διεθνείς κυρώσεις και τις φυσικές καταστροφές.

Ο Χονγκ Μιν, διευθυντής του τμήματος Βόρειας Κορέας στο Κορεατικό Ινστιτούτο Εθνικής Ενοποίησης, είπε στους Korea Times ότι πισω από το μήνυμά του μπορεί κανείς να αισθανθεί ότι ο Κιμ νιώθει πολλή πίεση στην ηγεσία του.

“Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, χρησιμοποίησε όρους όπως “σοβαρές προκλήσεις “,”αμέτρητες δοκιμασίες”και “καταστροφές χωρίς προηγούμενο στην ιστορία “.

“Αυτό δείχνει ότι έχει έναν πολύ δύσκολο χρόνο και αισθάνεται πιεσμένος από τις ανησυχίες ότι ο λαός του μπορεί να αναστατωθεί ή να ταλαντευτεί από αυτό του είδους τις δυσκολίας. Γι αυτό έδωσε μεγάλη έμφαση στους ανθρώπους σε αυτήν την ομιλία”.

Ωστόσο, ο Kim Chong-in, ο κύριος ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Νότια Κορέα, χλεύασε τα δάκρυα στην παρέλαση του Σαββατοκύριακου. Αναφερόμενος στον πυροβολισμό ενός αξιωματούχου αλιείας της Νότιας Κορέας από τα στρατεύματα της Βόρειας Κορέας τον περασμένο μήνα, είπε: “Ήταν τρομακτικό να τον βλέπεις να ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα μετά το θάνατο του πολίτη μας”.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου