ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στημένη από τη μεξικανική κυβέρνηση η απαγωγή Πουλίδο;

στημένη-από-τη-μεξικανική-κυβέρνηση-η-840647

Βίντεο στο οποίο εμφανίζονται να αμφισβητούν την απαγωγή του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Άλαν Πουλίδο και τον τρόπο διάσωσής του με την επέμβαση των δυνάμεων του Μεξικό βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας από μια ομάδα που, όπως υποστηρίζεται, προέρχεται από τους Anonymous της χώρας.

«Ο Μεξικανός ποδοσφαιριστής Άλαν Πουλίδο δεν απήχθη ποτέ και πολύ περισσότερο δεν διασώθηκε από τις Αρχές της χώρας. Αυτή η είδηση που υπάρχει τις τελευταίες ώρες είναι απόλυτα ψευδής.

Πρόκειται για ένα καλοφτιαγμένο μοντάζ με σκοπό να εξαπατηθεί ο λαός της χώρας και να πιστέψει ότι οι αρχές του Μεξικού είναι ικανές να φέρουν σε πέρας με τρόπο αποτελεσματικό μια τέτοια γιγαντιαία επιχείρηση» ακούγεται να λέει ο άνθρωπος που εμφανίζεται στο βίντεο και φορά τη χαρακτηριστική μάσκα των ομάδας.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του μηνύματος, στην πραγματικότητα οι μεξικανικές αρχές δεν έχουν καμία τέτοια δυνατότητα και όλα γίνονται στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, ώστε να σταλεί μήνυμα ασφάλειας στον Μεξικάνικό λαός.

«Ο Μεξικανός ποδοσφαιριστής Άλαν Πουλίδο έχει συνάψει συμφωνία με την Κυβέρνηση της Ταμαουλίπας και με τηλεοπτικούς σταθμούς της ίδιας πολιτείας», συνεχίζει το μήνυμα.

Το Associated Press, από την άλλη, εξασφάλισε τα τηλεφωνικά αρχεία σύμφωνα με το BBC και σε μία συνομιλία ο Πουλίδο ακούγεται καθαρά να αποσπά με την βία πληροφορίες από τον απαγωγέα για την τοποθεσία. Ο Εισαγγελέας της περιοχής Ισμαέλ Κουιντανίγια μιλώντας από την πλευρά του στο ραδιόφωνο Imagen επιβεβαίωσε ότι υπήρξε συμπλοκή του Πουλίδο με τον 38χρονο απαγωγέα, που τελικά συνελήφθη.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου