AROUND THE WEB

Γαλλία: Επέτρεψαν σε χήρα να κάνει παιδί με το σπέρμα του νεκρού άνδρα της

γαλλία-επέτρεψαν-σε-χήρα-να-κάνει-παιδ-840073

Γαλλικό δικαστήριο αποφάνθηκε πως το σπέρμα ενός νεκρού άνδρα μπορεί να σταλεί στην Ισπανία για να χρησιμοποιηθεί για τεχνητή γονιμοποίηση.

Το Ανώτατο διοικητικό όργανο της Γαλλίας, το Conseil d’Etat, αποφάνθηκε την Τρίτη πως η Μαριάνα Γκομέρ – Τούρι, μπορεί να μεταφέρει το σπέρμα του άνδρα της στην Ισπανία, αναφέρει η εφημερίδα Le Monde.

Η γυναίκα ζούσε στο Παρίσι με τον Ιταλό σύζυγό της Νίκολα Τούρι, όπου πάγωσε τους γαμέτες του πριν την έναρξη της χημειοθεραπείας για τον καρκίνο.

Πέθανε τον Ιούλιο του 2015 σε ηλικία 30 ετών, και μετά το θάνατό του η σύζυγός του άρχισε τον αγώνα της για να μεταφερθεί το σπέρμα του στην Ισπανία όπου ζει τώρα.

Η μεταθανάτια γονιμοποίηση έχει απαγορευτεί στη Γαλλία, αλλά επιτρέπεται στην Ισπανία.Το δικαστήριο απέρριψε αρχικά την αίτησή της.

Αυτή τη φορά όμως, το δικαστήριο έκρινε πως «η εφαρμογή του γαλλικού δικαίου θα οδηγούσε σκόπιμα σε δυσανάλογες συνέπειες» και έδωσε εντολή να ληφθούν «όλα τα απαραίτητα μέτρα για να καταστεί δυνατή η εξαγωγή των γαμετών στην Ισπανία».

Ο δικηγόρος της Τούρι περιέγραψε την απόφαση ως «μοναδική» και δήλωσε πως η πελάτισσά του είναι «εξαιρετικά ικανοποιημένη από την απόφαση».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου