ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήθησαν τρία άτομα στη Γερμανία, «σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις»

συνελήθησαν-τρία-άτομα-στη-γερμανία-839312

Τρεις άνδρες από τη Συρία, που οι Αρχές θεωρούν ότι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, συνελήφθησαν στη Γερμανία ως ύποπτοι ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στο Ντίσελντορφ, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Στην υπόθεση εμπλέκονται τέσσερις άνδρες από τη Συρία. Σύμφωνα με το Spiegel, ένας από τους άνδρες βρίσκεται ήδη υπό κράτηση στη Γαλλία.

Αυτός θεωρείται ότι αποκάλυψε και τα σχέδια του ύποπτου τρομοκρατικού πυρήνα στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το Spiegel, δύο από αυτούς είχαν ταξιδέψει το 2014 -έχοντας λάβει έγκριση για τα σχέδια τρομοκρατικής επίθεσης από το Ισλαμικό Κράτος- από τη Συρία στην Τουρκία, ενώ το 2015 έφτασαν μέσω της βαλκανικής οδού στην Γερμανία.

Στη Γερμανία συνάντησαν άλλον έναν Σύρο, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση. Άλλος ένας Σύρος, ο οποίος βρισκόταν στη Γερμανία από το 2014 και ήταν μέλος του Μετώπου Αλ Νόσρα και θεωρείται ειδικός στα εκρηκτικά.

Το περιοδικό αναφέρει ότι δεν φαίνεται να υπήρχαν πληροφορίες ότι η σχεδιαζόμενη επίθεση επρόκειτο να λάβει χώρα άμεσα, ενώ κύκλοι των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν στο Spiegel ότι η υπόθεση δεν σχετίζεται με το Euro που θα διεξαχθεί στη Γαλλία από τις 10 Ιουνίου.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για σχεδιασμό εγκλήματος, καθώς και για συμμετοχή σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου