ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιταλία γιορτάζει 70 χρόνια αβασίλευτης Δημοκρατίας

η-ιταλία-γιορτάζει-70-χρόνια-αβασίλευτη-839308

Με την καθιερωμένη παρέλαση που καταλήγει στο Κολοσσαίο και την επίδειξη του ακροβατικού σμήνους Frecce Tricolori της Πολεμικής Αεροπορίας γιόρτασε την Πέμπτη η Ιταλία τα 70 χρόνια από το δημοψήφισμα που έφερε την αβασίλευτη Δημοκρατία και από την αναγνώριση του δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες.

Η παρέλαση στην οδό Φόρι Ιμπεριάλι, με κατάληξη το Κολοσσαίο, έλαβε χώρα υπό βροχή.

Συνολικά παρέλασαν 3.600 μέλη του στρατού, της αεροπορίας, του ναυτικού, αλλά και 400 εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας.

Στο μήνυμά του για τη σημερινή επέτειο, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζο Ματαρέλα μεταξύ των άλλων υπογραμμίζει: «Οι αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και του σεβασμού των δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου και όλων των λαών παραμένουν και σήμερα βάσεις της συνοχής της κοινωνίας μας και θεμέλια στα οποία ακουμπά η οικοδόμηση της Ευρώπης. Από την κοινή τους κτήση, γεννιέται η συνεισφορά που η Ιταλία προσφέρει με πεποίθηση, γενναιοδωρία και αυθορμητισμό στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών και στην ανάπτυξη της διεθνούς κοινότητας».

Παρών στην πλατεία Βενέτσια, κοντά στο Κολοσσαίο, ήταν και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος, κατά την παράδοση, ήπιε έναν εσπρέσο σε καφέ-μπαρ της πλατείας με τον πρόεδρο της Βουλής Πιέτρο Γκράσο και ευχήθηκε για την γιορτή της αβασίλευτης Δημοκρατίας στους πολίτες και τους στρατιώτες που τον πλησίασαν για να τον χαιρετίσουν.

Την παρέλαση πλαισίωσε και φέτος επίδειξη του ακροβατικού σμήνους Frecce Tricolori της Πολεμικής Αεροπορίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου