ΔΙΕΘΝΗ

«Λίστα θανάτου» είχε συντάξει ο δολοφόνος του καθηγητή στο UCLA

λίστα-θανάτου-είχε-συντάξει-ο-δολοφ-839198

Ο 38χρονος Μαινάκ Σαρκάρ, που φέρεται ότι σκότωσε χθες τον 39χρονο καθηγητή μηχανολογίας Γουίλιαμ Κλουγκ, στο πανεπιστήμιο UCLA και έπειτα αυτοκτόνησε είχε συντάξει «μια λίστα θανάτου», στην οποία περιλαμβάνονταν μια γυναίκα που εντοπίστηκε νεκρή στην Μινεσότα, ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες Τσάρλι Μπεκ.

Οι ερευνητές βρήκαν την λίστα, σε έρευνες που πραγματοποίησαν στο σπίτι του Σαρκάρ στην Μινεσότα, δήλωσε ο Μπεκ στον τηλεοπτικό σταθμό του Λος Άντζελες KTLA, σημειώνοντας πως η έρευνα επεκτάθηκε στην Μινεσότα, όταν βρέθηκε ένα σημείωμα στην σκηνή του εγκλήματος. Όπως επισήμανε ο αρχηγός της αστυνομίας, ο κατάλογος επίσης περιελάμβανε το όνομα ενός άλλου καθηγητή στο UCLA που δεν έχει αναγνωριστεί, ο οποίος είναι σώος, καθώς και το όνομα της γυναίκας.

Όπως τόνισε, ο δράστης πήγε στο πανεπιστήμιο βαριά οπλισμένος με σκοπό να σκοτώσει δύο μέλη του διδακτικού προσωπικού.

«Στην κατοικία στην Μινεσότα, βρήκαμε πολλά αντικείμενα, ανάμεσα τους επιπλέον πυρομαχικά, καθώς και ένα σημείωμα με ονόματα, που υποδεικνύει ότι αποτελεί μια λίστα θανάτου», δήλωσε ο Μπεκ.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι της γυναίκας σε μια κοντινή πόλη στην Μινεσότα και την εντόπισε νεκρή από πυρά.

«Το όνομα του καθηγητή Κλουγκ ήταν σε αυτή τη λίστα, καθώς και ένας άλλος καθηγητής του UCLA που είναι σώος», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες .

Η επίθεση φέρεται να προκλήθηκε από την πεποίθηση του Σαρκάρ ότι ο Κλουγκ υπέκλεψε τους κωδικούς του πρόσβασης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, σύμφωνα με μια ανάρτηση του περασμένου Μαρτίου που έγινε σε ένα ιστολόγιο και φέρει την υπογραφή ενός ατόμου με το ίδιο όνομα.

«Ο εχθρός σου είναι και δικός μου εχθρός. Αλλά ο φίλος σου μπορεί να σε βλάψει πολύ περισσότερο», έγραψε ο Σαρκάρ. «Να είσαι προσεκτικός ποιον εμπιστεύεσαι».

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει άμεσα την γνησιότητα της ανάρτησης.

Η εφημερίδα Los Angeles Times επικαλέστηκε δηλώσεις μιας ανώνυμης πηγής του πανεπιστημίου που τόνισε πως οι ισχυρισμοί που εγείρονται στο ιστολόγιο είναι «αναληθείς» και «απολύτως ψυχωτικές».

Ο θυμός που αποτυπώνεται στην ανάρτηση του ιστολογίου έρχονται σε αντίθεση με άλλες δημοσιεύσεις του Σαρκάρ στο διαδίκτυο, που αναρτήθηκαν πρωτύτερα και δείχνουν ότι ο δράστης διατηρούσε καλές σχέσεις με τον Κλουγκ.

Σε ένα αντίγραφο της διατριβής που ολοκλήρωσε το 2013, όταν και αποφοίτησε, ο Σαρκάρ είχε ευχαριστήσει τον Κλουγκ.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συμβουλάτορα μου Δρ. Γουίλιαμ Κλουγκ για την όλη βοήθεια και υποστήριξη που μου παρείχε. Σε ευχαριστώ που υπήρξες για μένα ο μέντορας μου», είχε γράψει ο Σαρκάρ.

Ο 39χρονος Κλουγκ, ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ανέφερε το πανεπιστήμιο σε ανακοίνωση του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου