ΔΙΕΘΝΗ

Επιασαν το δήμαρχο να πουλάει ναρκωτικά έξω από δημοτικό σχολείο

επιασαν-το-δήμαρχο-να-πουλάει-ναρκωτι-83846

Οι αστυνομικοί που έκλεισαν ραντεβού με έμπορο ναρκωτικών για να τον «πιάσουν στα πράσα», δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν ποιος ήρθε στο προσυνεννοημένο σημείο.

Η μικρή πόλη του Ολιβ Χιλ στην επαρχία Κάρτερ του Κεντάκι ελάχιστα ξεφεύγει από τα στερεότυπα που έχει φτιάξει ο κινηματογράφος και η τηλεόραση για την μέση πόλη στις ΗΠΑ. Πολύ πράσινο, αραιή κατοίκηση και γενικά μία αίσθηση ότι τίποτε περίεργο δεν συμβαίνει εκεί κοντά. Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι πάντα έτσι.

Η τοπική αστυνομία αναζητούσε εδώ και καιρό αυτόν που διένειμε ποσότητες μαριχουάνας στην ευρύτερη περιοχή και τελικά το περασμένο Σαββατοκύριακο «πέτυχε διάνα». Μετά από αρκετό καιρό άνα «καρφί» που συνεργαζόταν με τις Αρχές πέτυχε να κλείσει μία αγοραπωλησία σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών με τον κύριο προμηθευτή της περιοχής.

Το ραντεβού κλείστηκε για την Τετάρτη σε σημείο που φαινομενικά ήταν αθώο, αλλά εξυπηρετούσε τις δυνάμεις του νόμου: στο πάρκινγκ του τοπικού δημοτικού σχολείου. Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, οι ποινές για την εμπορία είναι βαρύτερες εάν τεκμηριωθεί δραστηριότητα σε ακτίνα 1.000 ποδιών ή 300 μ. από σχολείο.

Το απόγευμα της Τετάρτης λοιπόν, το όχημα με τον πελάτη περίμενε στο πάρκινγκ του σχολείου, με τους αστυνομικούς να είναι ακροβολισμένοι γύρω-γύρω. Και ξαφνικά, στο σημείο εμφανίστηκε ο Δήμαρχος.

Ο Ντάνι Σπαρκς, που ανέλαβε τα ηνία της πόλης το 2003, προσέγγισε το άλλο αυτοκίνητο και -σαν να μην συμβαίνει τίποτε- προχώρησε κανονικά στη συναλλαγή, για να ακολουθήσει η επέμβαση των Αρχών και η σύλληψή του.

Πριν ακόμη καταμετρηθεί η ποσότητα των ναρκωτικών που κατείχε, τουλάχιστον ο ίδιος έκανε τη χάρη στους δημότες του να παραιτηθεί…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου