Η ακτοφυλακή του Μπαχρέιν συνέλαβε οκτώ άτομα που προσπαθούσαν να διαφύγουν στο Ιράν με βάρκα, μετέδωσε χθες αργά το βράδυ, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BNA.
Σύμφωνα με πληροφορίες την επιχερηση διαφυγής, οργάνωσαν δύο άλλοι άντρες από το Ιράν, οι οποίοι περιγράφονται από τις αρχές ασφαλείας ως “φυγάδες.”
Οι οκτώ άντρες έχουν ήδη καταδικαστεί ερήμην, σε ποινές μεταξύ 10 και 15 ετών φυλάκισης, σύμφωνα με το BNA.
Έξι κρατούμενοι φέρονται να δραπέτευσαν από μια φυλακή στο Μπαχρέιν, την Παρασκευή, ενώ δεν περιλαμβάνονται μεταξύ των συλληφθέντων.
Χιλιάδες σιίτες πολίτες του Μπαχρέιν βρίσκονται φυλακισμένοι με κατηγορίες από τη συμμετοχή τους σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, μέχρι την οργάνωση ενόπλων επιθέσεων κατά των δυνάμεων ασφαλείας.
Το Μπαχρέιν ακολουθεί φιλοδυτική πολιτική, ενώ είναι η έδρα του 5ου ναυτικού στόλου των ΗΠΑ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ