ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άνοιξε τις πόρτες του το νέο μουσείο του Ρονάλντο

άνοιξε-τις-πόρτες-του-το-νέο-μουσείο-το-835899

Οι τίτλοι και οι διακρίσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο αυξάνονται με… ραγδαίους ρυθμούς και χρειαζόταν ένας καινούριος χώρος για να στεγαστούν. Ετσι, εγκαινιάστηκε σήμερα στην Φουνσάλ το νέο Μουσείο του Ρονάλντο, το οποίο βρίσκεται στην παραλία της πόλης και είναι τρεις φορές μεταλύτερο από το παλιό.

Το διώροφο κτίριο με συνολικό εμβαδό 1.400 τετραγωνικά έχει αρκετό χώρο και «για τα μελλοντικά τρόπαια του Κριστιάνο» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ξάδελφός του, Νούνο Βιβέιρος, που είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του μουσείου.

Το παλαιό κτίριο ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Μαδέιρα και της πρωτεύουσάς της, Φουνσάλ, με περισσότερους από 200.000 επισκέπτες συνολικά, από τα εγκαίνιά του το 2013. Στο νέο χώρο υπάρχουν πλέον δύο κέρινα ομοιόματα του CR7 με τα οποία μπορούν να φωτογραφηθούν οι επισκέπτες, ενώ εκεί βρίσκεται και το μπρούτζινο άγαλμα των 3.40 μέτρων και των 800 κιλών το οποίο είχε αποκαλυφθεί τον Δεκέμβριο του 2014.

Τρεις Χρυσές Μπάλλες (2008, 2013, 2014) και συνολικά πάνω από 160 τρόπαια βρίσκονται στις προθήκες του μουσείου, με πιο πρόσφατο φυσικά το μετάλλιο από τον τελικό του Champions League 2016, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε για 11η φορά το κύπελλο.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου