ΔΙΕΘΝΗ

Κασόγκι: Ίχνη οξέων στο πηγάδι της κατοικίας του Σαουδάραβα προξένου

κασόγκι-ίχνη-οξέων-στο-πηγάδι-της-κατο-832716

Ίχνη οξέων και άλλων χημικών φαίνεται να ανίχνευσαν οι τουρκικές αρχές οι στον πάτο του πηγαδιού που βρίσκεται στην κατοικία του πρόξενου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, Μοχάμεντ αλ Οταϊμπί, στοιχείο που συνηγορεί στην εκδοχή της εξαϋλωσης του πτώματος του Τζαμάλ Κασόγκι μέσα σε οξύ.

Πηγή της Γενικής Εισαγγελίας της Τουρκίας, μιλώντας στο Al Jazeera, επεσήμανε ότι βρέθηκαν ίχνη υδροχλωρικού οξέως και άλλα χημικά στο πηγάδι, αφότου Τούρκοι ερευνητές πήραν δείγματα από αυτό.

Από τους εργαστηριακούς ελέγχους αποδείχθηκε ότι υπήρχαν ίχνη των παραπάνω στοιχείων.

Αρχικά το τουρκικό αίτημα να εξεταστεί το πηγάδι στον κήπο του Σαουδαραβικού προξενείου, είχε απορριφθεί από τους αξιωματούχους του Βασιλείου, αλλά αργότερα, όταν τελικά εξαφανίστηκε το πτώμα, επετράπη.

Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν υπήρχαν ένα ή δυο πηγάδια, ένα στην κατοικία του προξένου και ένα στο προξενείο. Το Γραφείο του Τούρκου Εισαγγελέα συνεχίζει την έρευνα για τη δολοφονία.

Στις 2 Νοεμβρίου στενός σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίοπ Ερντογάν, είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι το πτώμα του Κασόγκι διαλύθηκε μέσα σε οξύ, μετά τη δολοφονία του

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου