ΔΙΕΘΝΗ

Eρντογάν προς ΕΕ: Θα βγούμε από το Αφρίν όταν τελειώσει η δουλειά μας

eρντογάν-προς-εε-θα-βγούμε-από-το-αφρίν-82805
Μην παθιάζεστε χωρίς λόγο, από το Άφριν θα βγούμε όταν τελειώσει η δουλειά μας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο ενέκρινε ψήφισμα καταδικάζοντας την επιχείρηση της Τουρκίας στο Άφριν.

Εντογάν προς ΕΕ: Aπό το ένα αφτί μπαίνει απο το άλλο βγαίνει

Σε ομιλία του σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά ή θα ζητήσει να σταματήσει η επιχείρηση της Τουρκίας στο Άφριν, λέγοντας ότι η Τουρκία βάζει από το ένα αφτί και βγάζει από το άλλο αυτά που της λέει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Και ο Υπουργός ΕΕ Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι ‘ενέκριναν ένα ψήφισμα χωρίς όραμα και χωρίς γνώση”. Ανέφερε ακόμη ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκαλεί έκπληξη και δείχνει πόσο μακριά είναι από τα γεγονότα της Συρίας.

Περί προειδοποίησης Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου

Νωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι είναι πιθανό το ξέσπασμα Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, Αιτία για το ξέσπασμα του Γ παγκοσμίου πολέμου, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, μπορεί να είναι το γεγονός ότι οι ΗΠΑ χτίζουν 20 στρατιωτικές βάσεις στη Συρία, γεγονός που στρέφεται κατά της Ρωσίας.«Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί χρειάζονται οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία, ενώ φαίνεται πως αυτές οι βάσεις στρέφονται κατά της Ρωσίας και του Ιράν», τόνισε ο Ερντογάν και απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του είπε:«Ας είμαστε προετοιμασμένοι για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα».

Αξίζει να σημεώσουμε ότι περισσότεροι από 30.000 άμαχοι έφυγαν τις τελευταίες 24 ώρες για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς των τουρκικών δυνάμεων στην πόλη Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι άμαχοι έχουν καταφύγει κυρίως στις κοινότητες Νόμπολ και Ζάχρα, που ελέγχονται από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Συγκλονιστικές εικόνες έρχονται μέσα το twitter και το youtube. Ακούγονται φωνές και ουρλιαχτά. Οι βόμβες πέφτουν σε κατοιοιμένες περιοχές. Oι βομβαρδισμοί συνεχίζονται…

Πηγή: onalert.gr,philenews/ΚΥΠΕ, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου