ΔΙΕΘΝΗ

Αγγλία: Συνέλαβαν για τρίτη φορά τη νοσοκόμα «serial killer», ύποπτη για τον φόνο 8 μωρών

αγγλία-συνέλαβαν-για-τρίτη-φορά-τη-νοσ-824341

Ο υπόπτως μεγάλος αριθμός βρεφικής θνησιμότητας σε μονάδα νεογνών νοσοκομείου της Αγγλίας από το 2015 έφερε την αστυνομία στα ίχνη μιας νοσοκόμας. Η Lucy Letby κατηγορήθηκε ότι σκότωσε 8 μωρά και προσπάθησε να δολοφονήσει 9 ακόμα στο νοσοκομείο Countess of Chester.

Η νοσοκόμα συνελήφθη πρόσφατα για τρίτη φορά, καθώς η έρευνα παραμένει ανοιχτή και προέκυψαν νέα στοιχεία εις βάρος της.

Ο επιθεωρητής της τοπικής αστυνομίας, Paul Hughes, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τον Ιούλιο του 2018 μια επαγγελματίας της υγείας συνελήφθη ως ύποπτη για φόνο σχετικά με τον θάνατο 8 μωρών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων 6 μωρών. Βρήκε με εγγύηση όσο οι έρευνες συνεχίζονταν.

Τον Ιούνιο του 2019 η επαγγελματίας της υγείας συνελήφθη εκ νέου ως ύποπτη για τον φόνο 8 μωρών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων 6 μωρών. Τότε συνελήφθη επίσης και για την απόπειρα δολοφονίας άλλων 3 μωρών.

Σήμερα, όσο οι ανακρίσεις συνεχίζονται, η επαγγελματίας της υγείας συνελήφθη ξανά ως ύποπτη για τον φόνο 8 μωρών και την απόπειρα δολοφονίας 9 μωρών».

Η αστυνομία άρχισε να ερευνά τον μεγάλο δείκτη βρεφικής θνησιμότητας του συγκεκριμένου νοσοκομείου τον Μάιο του 2017, ξεψαχνίζοντας τα αίτια θανάτου 15 μωρών μεταξύ Ιουνίου 2015 και Ιουνίου 2016.

Η έρευνα επεκτάθηκε αργότερα και περιλάμβανε πια τον θάνατο 17 μωρών και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που εμφάνισαν άλλα 16 μωρά μεταξύ Μαρτίου 2015 και Ιουλίου 2016.

Οι αρχές κατέληξαν στη νοσοκόμα ως Νο 1 ύποπτη και έψαξαν το σπίτι της. Η Letby εργάζεται ως νοσοκόμα στη βρεφική μονάδα από το 2011, όσο σπούδαζε ακόμα νοσηλευτική.

Η αστυνομία δήλωσε πως ενημερώνει σταθερά τους χαροκαμένους γονείς για την πορεία των ερευνών, καθώς περνούν δύσκολες ώρες όλα αυτά τα χρόνια ψάχνοντας απαντήσεις για τον θάνατο των παιδιών τους.

Ο Paul Hughes είπε ότι δυστυχώς σε μια τέτοια υπόθεση δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα, επανέλαβε ωστόσο πως οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση όλα αυτά τα χρόνια.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου