ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρόκριση για τη Γερμανία ύστερα από 18 πέναλτι

πρόκριση-για-τη-γερμανία-ύστερα-από-18-π-822261

Στα ημιτελικά του EURO 2016 προκρίθηκε η Γερμανία ύστερα από τους πλέον συγκλονιστικούς προημιτελικούς της διοργάνωσης, καθώς επιβλήθηκε στα πέναλτι με 6-5 της Ιταλίας, μετά από 18 εκτελεσμένα πέναλτι. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 1-1. Ο Οζίλ άνοιξε το σκορ στο 65’ και στο 78’ ο Μπονούτσι με πέναλτι έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Πλέον οι Γερμανοί περιμένουν το νικητή της κυριακάτικης αναμέτρησης ανάμεσα σε Γαλλία και Ισλανδία.

Οι «σκουάντρα ατζούρι» μετά από αυτή την ήττα μένουν εκτός Euro για τρίτη φορά στα πέναλτι.

Η Γερμανία ξεκίνησε το παιχνίδι με την ιστορία να τη… βαραίνει. Παρά το γεγονός ότι σε ακόμη ένα παιχνίδι ήταν το φαβορί, δεν είχαν κερδίσει ποτέ τους Ιταλούς σε τελική φάση. Σε οχτώ παιχνίδι μετρούσαν τέσσερις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα κλειστό. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη αξιόλογη φάση στον αγώνα έγινε στο 42’! Υστερα από πολλαπλή καραμπόλα, η μπάλα έφτασε στον Μίλερ, ο οποίος, όμως, έκανε αποκαρδιωτικό πλασέ…

Ένα λεπτό αργότερα η Ιταλία έφτασε μία ανάσα από το γκολ, αλλά το σουτ του Στουράρο κόντραρε σε σώματα και πέρασε κόρνερ. Το 0-0 ήταν το δικαιότερο αποτέλεσμα βάση της εικόνας του αγώνα σε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη η Γερμανία προσπάθησε να δημιουργήσει και στο 54’ έχασε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ο Γκόμεζ έκανε το σουτ και ο Φλορέντσι με μία κίνηση… καρατέκα έδιωξε σωτήρια πάνω στην γραμμή.

Στο 65’ η πίεση των Γερμανών απέδωσε καρπούς. Ο Γκόμεζ βρήκε εξαιρετικά τον Εκτορ, αυτός γύρισε στην μικρή περιοχή και ο Οζίλ με προβολή έκανε το 1-0. Στο 74’ η Ιταλία έχασε την πρώτη της ευκαιρία στην επανάληψη.

Ο Πελέ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Φλορέντσι έκανε τη σέντρα ο Κιελίνι έπιασε τη γυριστή κεφαλιά η οποία σταμάτησε στο χέρι του Μπόατεγκ κι ο διαιτητής σωστά έδωσε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπονούτσι ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκαν τα «πάντσερ» στο Euro.

Οι Ιταλοί «ανέβηκαν» μετά το γκολ και παραλίγο να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Στο 81’ ύστερα από ωραία αντεπίθεση ο Πελέ έκανε απευθείας το σουτ, μετά από το γύρισμα του Εντερ, αλλά δεν το έπιασε όπως θα ήθελε. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης η Γερμανία ήταν αυτή που είχε την υπεροχή και προσπαθούσε να πατήσει περιοχή, αλλά η πολυπρόσωπη άμυνα των Ιταλών τους άφηνε μακριά από την εστία του Μπουφόν.

Στο 107’ τα «πάντσερ» έχασαν πολύ καλή ευκαιρία ο Ντράξλερ έκανε το γυριστό σουτ από την μικρή περιοχή και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και Γερμανία – Ιταλία θα λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Κεντίρα (16’ λ.τρ. Σβαϊνστάιγκερ), Κρόος, Έκτορ, Οζίλ, Μίλερ, Γκόμεζ (72’ Ντραξλερ).

Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Κιελίνι (120’ Τζάτζα), Μπονούτσι, Παρόλο, Στουράρο, Τζιακερίνι, Φλορέντσι (86’ Νταρμιάν), Ντε Σίλιο, Έντερ (107’ Ινσίνιε), Πελέ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου