ΔΙΕΘΝΗ

Εκτός ελέγχου ο κορονοϊός στις ΗΠΑ: Απόρρητη έκθεση του Λευκού Οίκου δείχνει αύξηση μέχρι και 650%

εκτός-ελέγχου-ο-κορονοϊός-στις-ηπα-από-82215

Μία απόρρητη έκθεση η οποία μάλιστα είναι σε γνώση του Λευκού Οίκου δημοσιοποίησε το NBC. Το συμπέρασμα της έκθεσης δείχνει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ απλώς λέει ψέμματα στους πολίτες.

Η συγκεκριμένη έκθεση έγινε από την ειδική ομάδα του Λευκού Οίκου για την πανδημία του κορονοϊού. Όμως διέρρευσε και δημοσιοποιήθηκε από το NBC.

Τι δείχνει; Πως ο ρυθμός μετάδοσης του κορονοϊού όχι μόνο δεν πέφτει αλλά αντίθετα έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, τόσο σε πολλές μεγάλες πόλεις, όσο όμως και σε μικρές κοινότητες στις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία δεν είναι παλιά, κάθε άλλο. Αφορούν ατην 7η Μαΐου, δηλαδή μόλις πέντε ημέρες πριν, διαψεύδοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο τη δήλωση που έκανε ο Τραμπ την Δευτέρα ότι οι αριθμοί πέφτουν με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Το πρόβλημα για τον κ. Τραμπ αναμένεται να είναι μεγάλο, καθώς τα στοιχεία είναι μέσα από τον Λευκό Οίκο.

Αναλυτικότερα, οι δέκα περιοχές με τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων που φτάνουν ή και ξεπερνούν το 72,4% σε διάστημα 7 ημερών είναι μέρη όπως το Νάσβιλ, το Ντε Μόινς, η Αϊόβα, το Αμαρίλο, ενώ το Κεντάκι φτάνει να έχει 650% αύξηση.

Σε μία άλλη λίστα βρίσκονται οι περιοχές που πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση, όπως η Σαρλότ, το Κάνσας Σίτι, το Μιζούρι, η Ομάχα και το Λίνκολν, η Νεμπράσκα, η Μινεάπολη, το Μοντγκόμερι, η Αλαμπάμα, το Κολομπους και το Φοίνιξ.

Σε Σαρλότ, και Κάνσας Σίτι οι αυξήσεις στα κρούσματα ξεπέρασαν το 200% σε μια εβδομάδα.

Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η πανδημία εξαπλώνεται με απίστευτους ρυθμούς και στις περισσότερες από αυτές τις περιοχές οι μόνες συστάσεις που έχουν δοθεί είναι να μένει ο κόσμος στο σπίτι του.

Μάλιστα όχι σε όλες. Στην Αλαμπάμα, στο Κεντάκι, στην Αϊόβα, στο Μιζούρι, στη Νεμπράσκα και στο Τενεσί, δεν υπάρχουν μέτρα κατά της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει περισσότερες από 1,35 εκατομμύρια μολύνσεις από την covid-19 και περισσότερους από 80.000 θανάτους.

NBC

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου