ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Φονική βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο

συρία-φονική-βομβιστική-επίθεση-με-πα-82128

Δεκαοχτώ μαχητές σκοτώθηκαν σε μια βομβιστική επίθεση με ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες, στο χωριό αλ Ίσα της νότιας επαρχίας Κουνέιτρα, που είχε στόχο μια στρατιωτική βάση της Τζαμπχάτ Σούρια, μιας οργάνωσης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο Ισάμ αλ Ράγες, εκπρόσωπος του νότιου μετώπου του FSA σημείωσε πως 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη, εκ των οποίων και ο διοικητής του μετώπου, γνωστός με το όνομα Αμπού Χάμζα αλ Ναίμι. Πρόσθεσε πως δεν είναι ξεκάθαρο ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Ο Σουχαίμπ αλ Ρουχαίλ, εκπρόσωπος της οργάνωσης Αλουιγιάτ αλ Φουργκάν που πραγματοποιεί επιχειρήσεις στην περιοχή υποστήριξε πως πιθανότατα η επίθεση πραγματοποιήθηκε από “εν υπνώσει πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους”.

Η επίθεση δεν φαίνεται αρχικά να σχετίζεται με την εκεχειρία που βρίσκεται σε ισχύ από το Σάββατο, μεταξύ των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και των δυνάμεων που πρόσκεινται σε αυτή και οργανώσεων της αντιπολίτευσης που δεν συνεργάζονται με τρομοκράτες, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου εξέφρασε την ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για τις αναφορές που δέχεται η αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με επιθέσεις τεθωρακισμένων οχημάτων και πυροβολικού της συριακής κυβέρνησης ενάντια σε άμαχο πληθυσμό σε αρκετές περιοχές, καθώς και για τις καταγγελίες σχετικά με την χρήση χημικών όπλων από τις κυβερνητικές δυνάμεις έπειτα από την έναρξη ισχύος της κατάπαυσης του πυρός.

“Είμαστε ανήσυχοι σχετικά με αναφορές για επιθέσεις τεθωρακισμένων οχημάτων και πυροβολικού από το συριακό καθεστώς ενάντια σε αμάχους κοντά στην Λαττάκκεια, την Χομς και την Χάμα, καθώς και σε περιοχές γύρω από την Δαμασκό”, τόνισε ο Τόνερ, σημειώνοντας πως οι ΗΠΑ κοινοποίησαν τις αναφορές σε άλλα μέλη της διεθνούς ομάδας υποστήριξης για τη Συρία, ανάμεσα τους τη Ρωσία και το Ιράκ, καλώντας όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου