ΔΙΕΘΝΗ

Κορονοϊός -Πρόεδρος Moderna: Το εμβόλιο μας μπορεί να σταματήσει τον ιό, κάθε μέρα μετράει

κορονοϊός-πρόεδρος-moderna-το-εμβόλιο-μας-μ-820140

“Είναι ένα σημείο καμπής στην ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορονοϊού”, δήλωσε ο Στεφάν Μπανσέλ, διευθύνων σύμβουλος της Moderna, μετά την ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων από τις κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου.

“Από τις αρχές Ιανουαρίου, έχουμε κυνηγήσει αυτόν τον ιό με σκοπό να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Σε όλη τη διάρκεια, γνωρίζαμε ότι κάθε μέρα μετράει”, είπε ο Στεφάν Μπανσέλ, προσθέτοντας πως “αυτή η θετική ενδιάμεση ανάλυση από τη μελέτη της Φάσης 3 μας έδωσε την πρώτη κλινική επιβεβαίωση ότι το εμβόλιο μας μπορεί να αποτρέψει τη νόσο COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της σοβαρής νόσου.”

Η εταιρεία που εδρεύει στο Cambridge της Μασαχουσέτης δήλωσε επίσης ότι δεν υπήρχαν “σημαντικές” ανησυχίες για την ασφάλεια, προσθέτοντας ότι το εμβόλιο είναι γενικά ασφαλές. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες περιελάμβαναν πόνο στο σημείο της ένεσης και μετά τη δεύτερη δόση κόπωση, μυϊκό πόνο και πονοκεφάλους.

“Γνωρίζοντας ότι έχουμε ένα εμβόλιο που θα βοηθήσει τους περισσότερους ανθρώπους που θα το πάρουν είναι απλώς ένα υπέροχο συναίσθημα”, δήλωσε ο Μπανσέλ σέ συνέντευξή του στο CNBC. Με ποσοστό αποτελεσματικότητας 95%, “αυτή είναι μία κίνηση που αλλάζει τα πάντα”, όπως είπε.

Ο Μπάνσελ είπε ότι η εταιρεία σκοπεύει να δοκιμάσει το εμβόλιο σε εφήβους “πολύ σύντομα”, ακολουθούμενη από παιδιά κάτω των 12 ετών. “Πρέπει να είμαστε πολύ, πολύ προσεκτικοί γιατί η ασφάλεια είναι προτεραιότητα Νο. 1”, είπε σε ξεχωριστή συνέντευξη στο “Squawk Box” του CNBC, προσθέτοντας τα περισσότερα δοκιμαστικά εμβόλια έγιναν σε υγιείς ενήλικες πρώτα για να αξιολογηθεί η ασφάλεια.

Σε επικοινωνία με δημοσιογράφους τη Δευτέρα, ο Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες των ΗΠΑ, δήλωσε ότι τα πολλά υποσχόμενα δεδομένα από την Pfizer και τη Moderna δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να χαλαρώσουν, προτρέποντας τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να πλένουν τα χέρια τους, να φορούν μάσκες και να διατηρούν την απόσταση τους από τους άλλους.

Μέχρι το τέλος του έτους, η Moderna αναμένει να έχει περίπου 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έτοιμο να αποσταλεί στις ΗΠΑ, δήλωσε η εταιρεία. Είπε ότι παραμένει σε καλό δρόμο για την παραγωγή 500 εκατομμυρίων έως 1 δισεκατομμυρίου δόσεων παγκοσμίως το 2021.

Οι συμφωνίες και το κόστος

Η εταιρεία έχει ήδη συμφωνίες προμήθειας στη Βόρεια Αμερική, τη Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Τον Αύγουστο, η Moderna δήλωσε ότι θα χρεώνει μεταξύ 32 $ και 37 $ ανά δόση για το εμβόλιο για ορισμένους πελάτες, με φθηνότερη “πανδημική τιμολόγηση”. Η εταιρεία είπε ότι ήταν σε συζήτηση για μεγαλύτερες συμφωνίες που θα έχουν χαμηλότερη τιμή.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου