ΔΙΕΘΝΗ

Συγκρούσεις αστυνομίας – αριστερών διαδηλωτών στο Βερολίνο

συγκρούσεις-αστυνομίας-αριστερών-δ-817716

Διαδήλωση μελών ακροαριστερών οργανώσεων στο Βερολίνο κατά της εκκένωσης κτιρίου υπό κατάληψη κατέληξε σε συμπλοκές τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν ελαφρά 123 αστυνομικοί, ενώ οι αρχές προχώρησαν σε 86 προσαγωγές, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία την Κυριακή.

Ο αντιδήμαρχος Εσωτερικού της δημοτικής αρχής του Βερολίνου, Φραν Χένκελ, κατήγγειλε «όργιο βίας της άκρας αριστεράς» και «κατάχρηση» του δικαιώματος της διαδήλωσης «από αναρχικούς και ταραχοποιά στοιχεί»α.

Πρόκειται σύμφωνα με τον ίδιο για την βιαιότερη διαδήλωση αυτού του είδους στην γερμανική πρωτεύουσα εδώ και δεκαετίες.

Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πολλές συνοικίες στο κέντρο του Βερολίνου.

Εκτός των αστυνομικών που τραυματίστηκαν από τις πέτρες και μπουκάλια που πέταγαν οι διαδηλωτές και τις συλλήψεις, η αστυνομία επισήμανε ότι πολλά οχήματα πυρπολήθηκαν, ενώ το πλήθος έσπασε βιτρίνες καταστημάτων στην πόλη. Πολλοί από τους διαδηλωτές επίσης τραυματίστηκαν ελαφρά.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Την οργή των διαδηλωτών πυροδότησε η μερική εκκένωση ενός κτιρίου, στο Rigaer Strasse, που είχαν καταλάβει παράνομα ακροαριστεροί ακτιβιστές.

Στη διαδήλωση του Σαββάτου συμμετείχαν έως και 3.500 άνθρωποι. Η αστυνομία είχε αναπτύξει 1.800 άνδρες στην περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου