ΔΙΕΘΝΗ

Νέες σφοδρές μάχες στο Νότιο Σουδάν

νέες-σφοδρές-μάχες-στο-νότιο-σουδάν-817435

Σφοδρές μάχες, που συνοδεύονταν από ισχυρές εκρήξεις, έφεραν σήμερα το πρωί αντιμέτωπες στην Τζούμπα, την πρωτεύουσα του Νότιου Σουδάν, τις δυνάμεις που είναι πιστές στον πρόεδρο Σάλβα Κίιρ, και τους πρώην αντάρτες του αντιπροέδρου Ρικ Μάκαρ.

Πρόκειται για την τρίτη ημέρα συγκρούσεων μετά το μακελειό του περασμένου Σαββάτου που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 200 ανθρώπους.

Μια δυτική διπλωματική πηγή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως σφοδρές μάχες διεξήχθησαν το πρωί προς το αεροδρόμιο και τη συνοικία Τομπίνγκ, με χρήση βαρέος πυροβολικού.

Ένας εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση, που είναι εγκατεστημένος στη Τζούμπα και ζήτησε να μην κατονομαστεί, μίλησε για «πολύ, πολύ σφοδρές μάχες» προσθέτοντας πως οι συνάδελφοί του και ο ίδιος κλείστηκαν στα σπίτια τους.

Πολλές από τις πηγές αυτές είπαν πως στον ουρανό πετούν μαχητικά ελικόπτερα του κυβερνητικού στρατού, χωρίς πάντως να είναι σε θέση να πουν αν τα ελικόπτερα ανέλαβαν δράση.

Εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις ανέφεραν εξάλλου μέσω του Twitter πως σφοδρές μάχες διεξάγονται στις παρυφές της κύριας βάσης του ΟΗΕ στην Τζούμπα.

Σύμφωνα με πηγές που ερωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο, οι συγκρούσεις που διεξάγονται σήμερα το πρωί διακόπτονται τακτικά από σύντομες περιόδους ηρεμίας.

Η δυτική διπλωματική πηγή δήλωσε εξάλλου πως «οι άμαχοι δεν απειλούνται άμεσα εφόσον δεν βρίσκονται στις ζώνες όπου διεξάγονται μάχες και δεν κυκλοφορούν».

Πηγή:ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου