ΔΙΕΘΝΗ

Σκληρή απάντηση Ζάεφ σε Ιβάνοφ: Καλύτερα να απομονωθεί ο ίδιος, παρά η χώρα

σκληρή-απάντηση-ζάεφ-σε-ιβάνοφ-καλύτε-817351

Με σκληρές εκφράσεις απάντησε ο Ζόραν Ζάεφ στο διάγγελμα του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος τάχθηκε κατηγορηματικά ενάντια στη συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το ονοματολογικό.

Ο Ιβάνοφ χαρακτήρισε ταπεινωτική τη συμφωνία και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να την εγκρίνει και να την υπογράψει. Τόνισε στο διάγγελμά του ότι η θέση του είναι τελική και πως δεν θα υποχωρήσει σε εκβιασμούς, απειλές ή πιέσεις.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, με ανακοίνωσή της, κατηγορεί τον πρόεδρο της χώρας ότι δεν έχει καμία αίσθηση ευθύνης και πως επιχειρεί ενέργειες απαράδεκτης χειραγώγησης. Παράλληλα, τονίζει ότι ο Ιβάνοφ δεν αγωνίζεται λύσεις και επισημαίνει «αντί να εμποδίζει το “μακεδονικό” μέλλον και να ωθεί τη χώρα μας στην απομόνωση, είναι καλύτερο να απομονωθεί ο ίδιος από την πολιτική σκηνή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ:

«Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ εκφράζει τη λύπη της γιατί ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ, στο διάγγελμά του, απέτυχε να ξεπεράσει τη δική του αδυναμία και να δει την προοπτική που ανοίγεται για τη χώρα μας, με τη συμφωνία που αυτές τις ημέρες οριστικοποιήθηκε και συνάφθηκε μεταξύ των κυβερνήσεων της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος Ιβάνοφ δεν έχει καμία αίσθηση ευθύνης και επιχειρεί ενέργειες απαράδεκτης χειραγώγησης, βλάπτοντας με αυτόν τον τρόπο το κράτος, τους πολίτες και ενεργεί άμεσα ενάντια της ενίσχυσης της “μακεδονικής” ταυτότητας.

Ο Ιβάνοφ δεν αγωνίζεται για λύσεις και δεν εργάζεται για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και αυτό είναι για τους πολίτες προτεραιότητα ύψιστου εθνικού συμφέροντος.

Αντί να εμποδίζει το “μακεδονικό” μέλλον και να ωθεί τη χώρα μας στην απομόνωση, είναι καλύτερο να απομονωθεί ο ίδιος ο Ιβάνοφ από την πολιτική σκηνή.

Αυτή η συμφωνία επιβεβαιώνει και ενισχύει τη “μακεδονική” εθνική και πολιτιστική ταυτότητα, μια για πάντα».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου