ΔΙΕΘΝΗ

Η Τερέζα Μέι πρωθυπουργός στην Βρετανία του Brexit

η-τερέζα-μέι-πρωθυπουργός-στην-βρεταν-816135
Στην πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου στην πλέον πολιτικά ταραγμένη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του διορίστηκε η Τερέζα Μέι από την βασίλισσα Ελισάβετ στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η Τερέζα Μέι, δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός μετά την Μάργκαρετ Θάτσερ, αναλαμβάνει πλέον να οδηγήσει τη Βρετανία στη διαπραγμάτευση για τους όρους εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Μέι αναχώρησε από τη Βουλή των Κοινοτήτων για το Μπάκιγχαμ μετά την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ανάκτορα για την υποβολή της παραίτησης Κάμερον και την αποδοχή τους εκ μέρους της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Δεν ήταν εύκολο ταξίδι, όμως πιστεύω ότι σήμερα η χώρα είναι ισχυρότερη» είχε δηλώσει ο Ντέιβιντ Κάμερον, πλαισιωμένος από την οικογένειά του, έξω από το Νο. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, πριν κατευθυνθεί στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να υποβάλει την παραίτησή του στην βασίλισσα έπειτα από έξι χρόνια και δύο μήνες στην πρωθυπουργία.

Μιλώντας για τελευταία φορά ενώπιον των δημοσιογράφων ως ηγέτης της Βρετανίας, ο Κάμερον δήλωσε ότι η ανάληψη της πρωθυπουργίας ήταν «η ύψιστη τιμή» της ζωής του.

Ακολούθησε το τελευταίο tweet του πρωθυπουργού Κάμερον, στο οποίο αναφέρει: «Ήταν προνόμιο να υπηρετήσω τη χώρα που αγαπώ»

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου