ΔΙΕΘΝΗ

Υποψίες ότι αυτός είναι ο μακελάρης της Νίκαιας

υποψίες-ότι-αυτός-είναι-ο-μακελάρης-τη-815225

Ένα προφίλ στο facebook με όνομα ίδιο με αυτό του δράστη, όπου δηλώνεται ως τόπος κατοικίας η Νίκαια της Γαλλίας και τόπος καταγωγής η Τυνησία, έχει προκαλέσει ενδιαφέρον στα social media και υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

Ο Mohamed Lahouιj Bouhlel έχει ταυτοποιηθεί ως ο δράστης της επίθεσης με φορτηγό στην παραλία της Νίκαιας, προκαλώντας το θάνατο 84 ανθρώπων.

Την είδηση ότι ταυτοποιήθηκε επίσημα ο οδηγός του φονικού φορτηγού μετέδωσε πριν από λίγη ώρα το RTL France.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Nice-Matin, ο οδηγός ονομάζεται Mohamed Lahouaiej Bouhlel, είναι κάτοικος Νίκαιας και η καταγωγή του είναι από την Τυνησία, αλλά έχει και την γαλλική υπηκοότητα.

Οπως αναφέρει η Daily Mail, ο δράστης της επίθεσης, για να περάσει τα μπλόκα των αστυνομικών, είπε πως μεταφέρει συσκευασίες παγωτών. Ετσι κατάφερε να τον αφήσουν να σταθμεύσει επί ώρες κοντά στο σημείο της επίθεσης και να βρεί την ευκαιρία να «σαρώσει» στη συνέχεια όποιον βρισκόταν στο πέρασμά του.

Αυτόπτες μάρτυρες -που επικαλείται η εφημερίδα- λένε πως ο οδηγός έδειχνε ευδιάθετος, είχε μούσια και όταν πάτησε το γκάζι άρχισε να φωνάζει «Allahu Akbar», δηλαδή «ο Θεός είναι μεγάλος».

Νωρίτερα πηγή προσκείμενη στη γαλλική αστυνομία ανέφερε πως έγγραφα ταυτότητας με το όνομα ενός Γαλλοτυνήσιου ανακαλύφθηκαν μέσα στο φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση που διαπράχθηκε χθες βράδυ στη Νίκαια, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 84 άνθρωποι.

Στα έγγραφα που βρέθηκαν κατονομάζεται ένας άνδρας 31 ετών, κάτοικος Νίκαιας, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Πληροφορίες που μεταδίδει ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός BFM, φέρουν τον δράστη της επίθεσης «γνώριμο στις αρχές, αλλά όχι για υποθέσεις τρομοκρατίας». Είχε συλληφθεί παλαιότερα για κλοπές και βιοπραγίες.

Τοπικός αξιωματούχος της Νίκαιας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η χειροβομβίδα που βρέθηκε στο φορτηγό ήταν «ανενεργή» και οι καραμπίνες ψεύτικες. Η ίδια πηγή πάντως επιβεβαίωσε πως ο οδηγός πυροβόλησε πολλές φορές προς το πλήθος, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

(THETOC.GR)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου