ΔΙΕΘΝΗ

Το ISIS πανηγυρίζει για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια και τους 84 νεκρούς

το-isis-πανηγυρίζει-για-το-τρομοκρατικό-χ-814950

Μπορεί ακόμη καμία οργάνωση να μην έχει αναλάβει την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια και να είναι άγνωστο αν ο δράστης έδρασε σαν μοναχικός λύκος ή οργανωμένα, ωστόσο, από πολύ νωρίς τζιχαντιστές πανηγύριζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ομάδες που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος δημιούργησαν το hashtag #Nice_Attack (Νίκαια – Επίθεση) και στην εφαρμογή app Telegram οι ομάδες ανάρτησαν φωτογραφίες που απεικονίζουν την τρομοκρατική επίθεση.

Σε κάποιες από αυτές εικονίζεται το Παρίσι και ο Πύργος του Άιφελ στο βάθος να φλέγονται ενώ ένας τρομοκράτης με κουκούλα απομακρύνεται. Η λεζάντα αναφέρει: «France sous le feu» (Η Γαλλία φλέγεται), στα γαλλικά και στα αραβικά.

Σοκαριστική είναι και μια άλλη φωτογραφία μια ομάδα πέντε μαχητών του Ισλαμικού Κράτους πανηγυρίζουν γιατί κρατούν αιχμάλωτο τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ενώ ένας από αυτούς προσπαθεί να τον πνίξει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γαλλικό περιοδικό Paris Match αναφέρει ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη του μακελειού.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου