ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποιήσεις Ομπάμα προς τον Ασαντ

προειδοποιήσεις-ομπάμα-προς-τον-ασαν-81490

Ο Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ-Ασαντ, ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες εάν γίνει χρήση χημικών όπλων κατά των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

«Ο κόσμος παρακολουθεί», δήλωσε ο Ομπάμα σε συνάντηση ειδικών που πραγματοποιήθηκε για θέματα πυρηνικής ενέργειας. Η χρήση χημικών όπλων είναι και θα είναι εντελώς απαράδεκτη και αν κάποιος κάνει το λάθος να χρησιμοποιήσει μια τέτοιου είδους απειλή, το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες, τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Νωρίτερα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον είχε προειδοποιήσει ότι η χώρα της θα αναλάβει δράση εάν η Δαμασκός κάνει χρήση τέτοιων όπλων.

Από την πλευρά της η συριακή κυβέρνηση, αντιδρώντας στις δηλώσεις της Κλίντον, τόνισε ότι δεν θα χρησιμοποιούσε χημικά όπλα εναντίον του λαού. «Η Συρία επαναλαμβάνει ότι δεν θα χρησιμοποιούσε τέτοιου είδους όπλα, εάν διέθετε, εναντίον του λαού της, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, διότι υπερασπίζεται το λαό της», διαβεβαίωσε πηγή του συριακού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Sana.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου