ΔΙΕΘΝΗ

Ζάεφ: Αποπομπή Ιβανόφ αν δεν υπογράψει τη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία»

ζάεφ-αποπομπή-ιβανόφ-αν-δεν-υπογράψει-813693

Αποφασισμένος για όλα ακόμη και να φτάσει στα άκρα, ανατρέποντας τον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβανόφ, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ προκειμένου να μην ρισκάρει την εφαρμογή της συμφωνίας με την Ελλάδα για τη «Βόρεια Μακεδονία». Μια συμφωνία που θα ανοίξει το δρόμο των Σκοπίων τόσο για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. όσο και για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία με την Ελλάδα, ο Ζόραν Ζάεφ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον Ιβανόφ: αν αρνηθεί, όπως έχει πολλές φορές δηλώσει, να υπογράψει τη συμφωνία, δεν θα διστάσει να τον καθαιρέσει!

Αν οι πολίτες ψηφίσουν, στο επερχόμενο δημοψήφισμα υπέρ της συμφωνίας με την Ελλάδα, κανείς δεν θα έχει το δικαίωμα να ανατρέψει την απόφαση αυτή, είπε ο Ζάεφ μιλώντας το βράδυ της Τρίτης (19.06.2018) στο Kanal 5.

Μήνυμα αποπομπής στον Ιβανόφ

Ο Ζάεφ ήταν ξεκάθαρος πως αν χρειαστεί να αποπέμψει τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ δεν θα διστάσει. Και γι’ αυτό έχει στο πλευρό του την πλειοψηφία της Βουλής. «Οι πολίτες είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν θέλουν την αλλαγή του ονόματος. Αν όμως η συμφωνία γίνει δεκτή στο δημοψήφισμα, κανείς δεν θα έχει το δικαίωμα να την αποτρέψει», διεμήνυσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

«Αστακός» η Βουλή για τη… «Βόρεια Μακεδονία»

Η συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 11:00 (12:00 ώρα Ελλάδος). Ήδη από χθες, σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση, η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ ενέκρινε το σχέδιο νόμου για την κύρωση της συμφωνίας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO, που αντιτίθεται στην συμφωνία έχει καλέσει συγκέντρωση οπαδών του μπροστά στο κοινοβούλιο την ώρα που θα συζητείται εντός της αίθουσας η κύρωσή της.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου