ΔΙΕΘΝΗ

Το πρώτο ραντεβού ανάμεσα στις Σιδηρές Κυρίες. Τί συζήτησαν

το-πρώτο-ραντεβού-ανάμεσα-στις-σιδηρέ-812465

Η Τουρκία, ο αγώνας κατά του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους», το προσφυγικό/μεταναστευτικό και βεβαίως η κατάσταση στην Βρετανία μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, ζαπασχόλησαν την γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στην πρώτη συνάντησή τους και στο πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό που πραγματοποιεί η διάδοχος του Ντείβιντ Κάμερον.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου μετά το τέλος της συνάντησης, η γερμανίδα Καγκελάριος είπε ότι εναπόκειται στην Βρετανική κυβέρνηση να αποφασίσει για το πώς επιθυμεί να καθοριστούν οι σχέσεις της με την Ε.Ε. τονίζοντας ότι μόνον τότε θα πρέπει να αρχίσουν οι συνομιλίες αυτές. Φάνηκε πάντως να κατανοεί την πίστωση χρόνου που ζήτησε η βρετανίδα νέα πρωθυπουργός, λέγοντας ότι αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Λονδίνο. Τόνισε πάντως ότι κανένας δεν θέλει μια μεγάλη περίοδο αβεβαιότητας έως την στιγμή που θα γίνει από το Λονδίνο η επίκληση του άρθρου 50.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός είπε ότι χρειάζεται χρόνο προκειμένου να καθορίσει τους αντικειμενικούς στόχους της διαπραγμάτευσης με τις Βρυξέλλες πριν επικαλεστεί το άρθρο 50 των ευρωπαϊκών συνθηκών, για την έξοδο από την Ε.Ε. η Τερέσα Μέι είπε ότι η ίδια προσωπικά δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει αν υπάρχει μια ισχυρή και σχέση συνεργασίας με τη Γερμανία, παρά το Brexit. Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνησή της θα εργαστεί με εποικοδομητικό πνεύμα για μια συντεταγμένη έξοδο από την Ε.Ε.

Κόκκινο χαλί και γόβες λεοπάρ

Η βρετανίδα πρωθυπουργός έγινε δεκτή στην Καγκελαρία του Βερολίνου με κάθε επισημότητα.

Οι φωτογράφοι των διεθνών πρακτορείων και οι δημοσιογράφοι δεν μπόρεσαν να μην σταθούν στις ενδυματολογικές προτιμήσεις των δύο κυρίων και κυρίως στα παπούτσια. Από τη μία το συντηρητικό μαύρο υπόδημα της Αγκελα Μέρκελ και από την άλλη η λεοπάρ γόβα της Τερέσα Μει.

Πηγή: thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου