ΔΙΕΘΝΗ

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Κύπρο: Συνελήφθη 35χρονος για εμπρησμό

υπό-πλήρη-έλεγχο-η-πυρκαγιά-στην-κύπρο-812099

Μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, που μαινόταν από χθες το απόγευμα στο κρατικό δάσος της Πάφου, ανάμεσα στον Πάνω Πύργο Τηλλυρίας και στον Σταυρό της Ψώκας. Στην περιοχή παραμένουν για να αποτρέψουν ενδεχόμενο αναζωπύρωσης ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Εθνικής Φρουράς και της Πολιτικής Άμυνας.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή Κύπρου» ένας 35χρονος κάτοικος της περιοχής συνελήφθη στις 05:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής για εμπρησμό, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα. Ωστόσο, για τα ακριβή αίτιά της φωτιάς θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι απαιτούμενες εξετάσεις.

Ο 35χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για να ζητηθεί η περαιτέρω κράτησή του στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης, στην τοποθεσία «Αγία Παρασκευή» και επεκτάθηκε γρήγορα προς την τοποθεσία «Φλούδι», ανάμεσα στον Πάνω Πύργο και τον Σταυρό της Ψώκας, πιο κοντά προς τον Πάνω Πύργο, με τον άνεμο να δυσχεραίνει το έργο κατάσβεσης.

Στην μάχη με τις φλόγες ρίχθηκαν συνολικά 250 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Δασών με 60 οχήματα, ενώ στάληκαν ενισχύσει από Λευκωσία και το Δασικό Κολλέγιο. Στην περιοχή μετέβη αργά το βράδυ και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας.

[kathimerini.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου