ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα δεν θέλει η Σύνοδος με την ΕΕ να αφορά «μόνο» τους πρόσφυγες

η-άγκυρα-δεν-θέλει-η-σύνοδος-με-την-εε-ν-81057

Μερικές ημέρες πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό, κυβερνητικοί αξιωματούχοι από την Άγκυρα αφήνουν να διαρρεύσει ότι η τουρκική κυβέρνηση πιστεύει πως η συνάντηση «δεν πρέπει να είναι αφιερωμένη αποκλειστικά» στο ζήτημα.

ΌΠως αναφέρει τούρκος αξιωματούχος που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συνάντηση «πρέπει να αφορά και τις σχέσεις» της Τουρκίας με την ΕΕ.

«Δεν θέλουμε η σύνοδος κορυφής να είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στους πρόσφυγες. Πρέπει να λάβει υπόψη το σύνολο των θεμάτων της σχέσης ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ» δήλωσε ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.

Εκτός από το άνοιγμα νέων κεφαλαίων της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η Σύνοδος πρέπει να δώσει την ευκαιρία για συνομιλίες σχετικά με το θέμα της κατάργησης των αδειών εισόδου προς τους τούρκους πολίτες, διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

«Είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση, αλλά είναι αδύνατον να το καταφέρουμε σε μία μέρα» ανέφερε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου