ΔΙΕΘΝΗ

Αυτός είναι ο βομβιστής που ανατινάχθηκε στη Γερμανία

αυτός-είναι-ο-βομβιστής-που-ανατινάχθ-810162

Στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία του 27χρονου βομβιστή, Σύρου πρόσφυγα- που ανατινάχτηκε την Κυριακή στο Ανσμπαχ της Γερμανίας, τραυματίζοντας 15 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του ISIS, Amaq, το οποίο δημοσιοποίησε τη φωτογραφία. Παραλληλα αναφέρει πως ο 27χρονος είχε δηλώσει πίστη και υποταγή στον αρχηγό του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ενώ αναφέρει πως η επίθεση αυτοκτονίας στο Άνσμπαχ θαγινόταν για να εκδικηθεί, όπως λέει, τους φόνους μουσουλμάνων.

Υπενθυμίζεται πως η επίθεση στην πόλη αυτή της Βαυαρίας, κοντά στη Νυρεμβέργη, έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής, σε απόσταση αναπνοής από υπαίθριο συναυλιακό χώρο στον οποίο βρίσκονταν τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι. Εκεί είχε προσπαθήσει να μπει ο βομβιστής, όμως το σακίδιο -όπου όπως, τελικώς, αποδείχτηκε έκρυβε τα εκρηκτικά- στην πλάτη του κίνησε υποψίες και δεν του επετράπη η είσοδος. Λίγη ώρα αργότερα θα πυροδοτούσε τη βόμβα.

Ο 27χρονος βρισκόταν στη Γερμανία από το 2014, αλλά η αίτηση χορήγησης ασύλου που είχε υποβάλει είχε απορριφθεί και εκκρεμούσε απέλασή του στη Βουλγαρία. Είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική καθώς είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει δύο φορές κατά το παρελθόν.

Πηγή: CNN

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου