ΔΙΕΘΝΗ

Οκτώ νεκροί στη Ρωσία: Ηπιαν… απολυμαντικό σε πάρτι

οκτώ-νεκροί-στη-ρωσία-ηπιαν-απολυμαν-809385

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αφού ήπιαν απολυμαντικό χεριών, σε πάρτι στη Ρωσία.

Το απολυμαντικό περιείχε τουλάχιστον 69% μεθανόλη, μια βιομηχανική αλκοόλη που χρησιμοποιείται ως διαλύτης, φυτοφάρμακο και μερικές φορές ως πηγή καυσίμου. Είναι δηλητηριώδες όταν καταναλώνεται από τον άνθρωπο, σε αντίθεση με τη χημική του αιθανόλη, που συνήθως βρίσκεται σε μπύρες, κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά. Το νόμιμο όριο για τα προϊόντα απολυμαντικής μεθανόλης στα χέρια είναι μόλις 3,5%.

Γονείς πέντε παιδιών τα θύματα του απολυμαντικού

Ανάμεσα στα θύματα και δύο γονείς πέντε παιδιών, τα οποία είναι πλέον ορφανά. Η 48χρονη μητέρα «έφυγε» από τη ζωή την Πέμπτη και είναι το τελευταίο θύμα. Και οι άλλοι επτά, που πέθαναν, είχαν παρευρεθεί σε πάρτι στο χωριό Tomtor στις 19 Νοεμβρίου, όπως σημειώνει η «Daily Mail».

Ο επιχειρηματίας Alexander Kalinin, από την περιοχή του Σβερντλόφσκ, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για την παροχή του απολυμαντικού, που έχει εντοπιστεί σε νηπιαγωγεία, σχολεία, επιχειρήσεις και φυλακή. Επί του παρόντος, ο άνδρας βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ διεξάγεται έρευνα και αντιμετωπίζει έξι χρόνια φυλάκισης, εάν καταδικαστεί.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου