ΔΙΕΘΝΗ

16χρονη μαθήτρια πέθανε από τοξικό σοκ λόγω ταμπόν

16χρονη-μαθήτρια-πέθανε-από-τοξικό-σοκ-λ-807604

Φως στον ανεξήγητο θάνατο μιας 16χρονης μαθήτριας από τις ΗΠΑ ρίχνει μια νέα ιατροδικαστική εξέταση, έναν χρόνο μετά τον αναπάντεχο χαμό της κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής.

Ειδικότερα, τον Μάρτιο του 2017, η Σάρα Μανιτόσκι πήγε διήμερη εκδρομή στη νήσο Βανκούβερ μαζί με την υπόλοιπη τάξη της.Η μαθήτρια έμεινε σε μία καμπίνα με φίλες της που, όταν ξύπνησαν το πρωί, την άφησαν να κοιμάται και πήγαν να φάνε το πρωινό τους.

Επιστρέφοντας, βρήκαν τη Σάρα ακίνητη δίπλα στο ξυπνητήρι της που χτυπούσε στη διαπασών και έβαλαν τις φωνές, ζητώντας την βοήθεια των δασκάλων τους. Όμως για τη Σάρα ήταν ήδη αργά και εις μάτην το διδακτικό προσωπικό επιχείρησε επανειλημμένα καρδιοαναπνευστική ανάνηψη.

Έναν χρόνο αργότερα, ίχνη σταφυλόκοκκου αποκαλύπτουν πως η κοπέλα πέθανε από τοξικό σοκ αφού πρώτα έπεσε για ύπνο χωρίς να αφαιρέσει το ταμπόν της.

«Ξέρουμε ότι είναι πολύ σπάνιο αλλά υπάρχει σύνδεση εδώ», εξηγεί ο γιατρός του Island Health, Ντι Χογιάνο. «Για να πάθει κανείς σύνδρομο τοξικού σοκ πρέπει να είναι φορέας συγκεκριμένου βακτηρίου. Η παρατεταμένη χρήση ενός ταμπόν όμως αυξάνει τον κίνδυνο για μία ραγδαία επιμόλυνση».

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου