ΔΙΕΘΝΗ

Σομαλία:10 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας & εισβολή σε αστυνομική βάση

σομαλία10-νεκροί-από-επίθεση-αυτοκτονί-807189

Μαχητές ανατίναξαν δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα έξω από βάση της αστυνομίας στην πρωτεύουσα της Σομαλίας και στη συνέχεια εισέβαλαν στο εσωτερικό του κτιρίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, ανέφερε η αστυνομία την Κυριακή.

Επιπλέον 15 άτομα έχουν τραυματιστεί, ορισμένοι από αυτούς σοβαρά.

Η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σαμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο αρχηγείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (CID) της Σομαλίας στη Μογκαντίσου.

Ο ήχος πυκνών πυρών ακούστηκε από το εσωτερικό του κτιρίου περίπου μισή ώρα μετά την πρώτη έκρηξη, δήλωσαν μάρτυρες. Τα πτώματα τεσσάρων πολιτών κείτονταν στον δρόμο κοντά στο οίκημα το οποίο καταστράφηκε εν μέρει.

Ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών επιχειρήσεων της αλ Σαμπάμπ, Αμπντιασίς Αμπού Μουσάμπ, δήλωσε πως ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας ξεκίνησε την επίθεση πέφτοντας με παγιδευμένο αυτοκίνητο πάνω στην πύλη του κτιρίου.

Την Τρίτη (26/7) δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα ανατινάχτηκαν στην πύλη της κύριας βάσης της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης (AMISOM).

Αναλυτές ασφαλείας έχουν προειδοποιήσει ότι η οργάνωση μπορεί να εντείνει τις επιθέσεις της εκμεταλλευόμενη την εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν τον Αύγουστο.

Είναι η δεύτερη μεγάλη επίθεση που πραγματοποιεί στην πόλη σε διάστημα επτά ημερών η οργάνωση, η οποία συνεχίζει το αντάρτικο εναντίον της υποστηριζόμενης από τη Δύση κυβέρνησης.

Η αλ Σαμπάμπ, που θέλει να επιβάλει μια αυστηρή εκδοχή του ισλάμ στη Σομαλία, έχει πραγματοποιήσει επίσης επιθέσεις στην Κένυα και στην Ουγκάντα, που συμμετέχουν με στρατεύματά τους στη δύναμη της AMISOM η οποία αριθμεί 22.000 μέλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου