ΔΙΕΘΝΗ

Ξεπέρασαν τους 19.000 οι νεκροί από κορονοϊό στη Γερμανία – Σχεδόν 1,2 εκατ. τα κρούσματα

ξεπέρασαν-τους-19-000-οι-νεκροί-από-κορονοϊ-806964

Πάνω από 19.000 είναι πλέον οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους λόγω της covid-19 στη Γερμανία, καθώς το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν ακόμα 423 νεκροί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα πλησιάζουν τα 1,2 εκατομμύρια, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ακόμα 14.054 μολύνσεις από Sars-CoV-2.

Λαμβάνοντας υπόψη τον συνεχιζόμενο υψηλό αριθμό κρουσμάτων, τα γερμανικά νοσοκομεία ζητούν την ανάκληση των μέτρων κατά του κορονοϊού, τα οποία σχεδιάστηκαν για τα Χριστούγεννα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Πιο χαλαρά μέτρα στους περιορισμούς για τις κοινωνικές επαφές, για παράδειγμα κατά την αλλαγή του έτους, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, με περαιτέρω (επιβαρυντικές) συνέπειες για τις κλινικές. Λόγω της τρέχουσας κατάστασης, συμβουλεύω επειγόντως να μην διατηρηθούν σε ισχύ τα ανακοινωθέντα μέτρα χαλάρωσης», τόνισε ο επικεφαλής της Γερμανικής Ένωσης Νοσοκομείων (DKG), Γκέραλντ Γκας σε συνέντευξή του στη «Handelsblatt».

«Επιπλέον, η αυστηρότερη εφαρμογή των μέτρων είναι απολύτως λογική και απαραίτητη σε περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου. Οι εκκλήσεις απλά προς τους πολίτες να περιορίσουν τις ιδιωτικές τους επαφές όσο το δυνατόν περισσότερο, προφανώς δεν θα αποδώσουν καρπούς», προειδοποίησε.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου