ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ανοιξε» μόνο για ολυμπιακή χρήση η νέα γραμμή του μετρό στο Ρίο

ανοιξε-μόνο-για-ολυμπιακή-χρήση-η-νέ-806552

Το έργο με την πιο σημαντική μετα-ολυμπιακή χρήση, εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες, ομως οι εργάτες παραμένουν εκεί! Η ολοκαίνουρια «γραμμή 4» του μετρό που συνδέεται με την περιοχή της Μπάρα και το Ολυμπιακό Πάρκο, θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τις ανάγκες των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Στη συνέχεια θα κλείσει για να αποπερατωθεί το κόστους 3,1 δισ. δολλαρίων έργο και να παραδοθεί στο κοινό. Στο μεταξύ τα έργα συνεχίζονται αφού δεν έχει παραχωρηθεί ακόμα προς χρήση.

Η Γραμμή 4 μειώνει εντυπωσιακά τον απαιτούμενο χρόνο ανάμεσα στις πολυσύχναστες περιοχές, όπως η Κοπακαμπάνα, και το Ολυμπιακό Πάρκο.

Η διαδρομή «εξοικονομεί» ακόμα και μία ώρα, σε σύγκριση με τη χρήση λεωφορείου. Μολονότι το έργο παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, η γραμμή παραμένει κλειστεί για τους «Καριόκας», τους κατοίκους του Ρίο.

Εως το τέλος των Παραολυμπιακών Αγώνων τον Σεπτέμβριο, θα αποτελεί αποκλειστικό… προνόμιων όλων όσοι εμπλέκονται τους Αγώνες: αθλητές, δημοριογράφοι, μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας, εργαζόμενοι στη διοργάνωση και εθελοντές, αλλά και όσοι θεατές έχουν εισιτήριο για τη συγκεκριμένη ημέρα των Αγώνων.

Ετσι, από την Παρασκευή οι σταθμοί της Γραμμής 4 ανοίγουν για όσους θα συμμετάσχουν στην τελετή έναρξης, είτε ως παρελαύοντες είτε ως θεατές.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου