ΔΙΕΘΝΗ

O Kάμερον προειδοποιεί: Θα κοιμηθείτε με Φάρατζ και θα ξυπνήσετε με Μίλιμπαντ

o-kάμερον-προειδοποιεί-θα-κοιμηθείτε-με-80563

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, αν οι Συντηρητικοί κερδίσουν στις βουλευτικές εκλογές του 2015. Μιλώντας στο συνέδριο των Τόρις, ο Κάμερον ζήτησε μάλιστα ισχυρή εντολή, δηλαδή αυτοδυναμία, ώστε να αποφύγει την κυβέρνηση συνασπισμού.

Με αυτήν την προεκλογική υπόσχεση ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι θα στρέψει την εσωκομματική πολιτική συζήτηση μακριά από τις διαιρέσεις σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της Βρετανίας.

Υποσχέθηκε να μειώσει τους φόρους για 1 εκατομμύριο εργαζόμενους εάν επανεκλεγεί, επιτρέποντάς τους να κερδίζουν περισσότερα πριν καταβάλουν φόρο εισοδήματος.

Δεσμεύθηκε, επίσης, να ελαφρύνει τα φορολογικά βάρη για τη μεσαία τάξη. Συγκεκριμένα, είπε ότι το εισοδηματικό όριο μετά το οποίο θα ισχύει συντελεστής φορολόγησης 40% θα αυξηθεί σε 50.000 λίρες από το σημερινό επίπεδο των 41.900 λιρών.

Ο Κάμερον υποσχέθηκε ότι το αφορολόγητο όριο για τα εισοδήματα φυσικών προσώπων θα αυξηθεί σε 12.500 λίρες από το σημερινό επίπεδο των 10.500 λιρών.

«Θέλω να αναλάβω δράση εδώ και καιρό και να επαναφέρω κάποια δικαιοσύνη στη φορολογία» είπε στους συνέδρους.

Το συνολικό κόστος της εφαρμογής των φορολογικών ελαφρύνσεων, εκτιμούν οι σύμβουλοι του βρετανού πρωθυπουργού, θα ανέλθει σε 7,2 δισ. λίρες (9,2 δισ. ευρώ) ετησίως μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Από την ομιλία του Κάμερον δεν θα μπορούσε να λείψει αναφορά στο UKIP, το οποίο έχει γίνει πόλος έλξης για βουλευτές των Συντηρητικών, αλλά και χρηματοδότες των Τόρις.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να περάσει νέο νόμο, ο οποίος με αυστηρότερες προϋποθέσεις για την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών και αυτό πριν την προκήρυξη του δημοψηφίσματος για παραμονή στην ΕΕ. Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα, σύμφωνα με παλαιότερη δέσμευση του ίδιου, θα γίνει το 2017.

«Αν ψηφίσετε UKIP, στην πραγματικότητα ψηφίζετε Εργατικούς. Ακούστε μία σκέψη. Στις 7 Μαΐου μπορεί να πάτε στο κρεβάτι μετον Νάιτζελ Φάρατζ και να ξυπνήσετε με τον Εντ Μίλιμπαντ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου