ΔΙΕΘΝΗ

Mια γυναίκα νεκρή και τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο

mια-γυναίκα-νεκρή-και-τραυματίες-από-επ-805500

Σοκ στη Βρετανία μετά την επίθεση σε πολυσύχναστη περιοχή στο Λονδίνο τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ένας 19χρονος, ο οποίος έχει συλληφθεί, επιτέθηκε με μαχαίρι σε πολίτες στην πλατεία Ράσελ σκοτώνοντας μια γυναίκα ηλικίας 60 ετών και τραυματίζοντας ακόμη πέντε άτομα.

O δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Kαν δήλωσε σήμερα ότι η ασφάλεια των Λονδρέζων είναι το πρώτο μέλημά του. Παράλληλα, συνέστησε στους κατοίκους της βρετανικής πρωτεύουσας να παραμείνουν ήρεμοι, αλλά και σε εγρήγορση, μετά την επίθεση με μαχαίρι που έγινε χθες το βράδυ, σε κεντρική πλατεία της πόλης.

“Η ασφάλεια των Λονδρέζων είναι η άμεση προτεραιότητα μου,” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος για να συνεχίσει: “Σας παροτρύνω να είστε ψύχραιμοι και σε εγρήγορση. Σας παρακαλώ ν’ αναφέρετε οτιδήποτε το ύποπτο στην αστυνομία. Πρέπει να είμαστε τα αυτιά και τα μάτια των αστυνομικών και των υπηρεσιών ασφαλείας, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι το Λονδίνο προστατεύεται,” τόνισε ο Kαν.

Οι βρετανικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το κίνητρο της επίθεσης να είναι η τρομοκρατία όμως η αστυνομία δηλώνει ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη, ήταν σημαντικός παράγοντας στην επίθεση. «Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη είναι σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση αυτή και πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Φυσικά, στο στάδιο αυτό όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας ως κινήτρου, πρέπει επίσης να ερευνηθεί» δήλωσε ο Μαρκ Ρόλεϊ, αξιωματούχος της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου.

«Άκουσα μια κραυγή και όταν έφτασα στην πλατεία είδα ένα κροίτσι να βρίσκεται στο έδαφος με αίμα να τρέχει από την πλάτη της» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. Άλλοι μάρτυρες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε και συνεργούς καθώς υποστηρίζουν ότι λίγο μετά την επίθεση είδαν ένα ή δύο άτομα να αποχωρούν από το σημείο «βιαστικά».

Η επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των βρετανικών αρχών ότι στους δρόμους του Λονδίνου θα περιπολούν επιπλέον 600 ένοπλοι αστυνομικοί, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

(thetoc.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου