ΔΙΕΘΝΗ

Bild: Ετσι κοροϊδεύουν οι Ελληνες με τις μεταρρυθμίσεις. Το 13% έχει υλοποιηθεί

bild-ετσι-κοροϊδεύουν-οι-ελληνες-με-τις-με-802526

Επίθεση κατά της ελληνικής κυβέρνησης εξαπολύει η γερμανική εφημερίδα Bild αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες έχει δεσμευθεί, αλλά τελικά δεν υλοποιεί.

Με τίτλο «Ετσι κοροϊδεύουν οι Έλληνες με τις μεταρρυθμίσεις» η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία γερμανική εφημερίδα επικαλείται στοιχεία έρευνας του Ινστιτούτου Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών σύμφωνα με την οποία μόνο το 13% των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί υλοποιείται πραγματικά.

Η εφημερίδα επικαλείται στο δημοσίευμα της έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών σύμφωνα με την οποία μόνο το 13% των μεταρρυθμίσεων υλοποιείται πραγματικά. Το ΙΝΕΡΠ, στο οποίο μετέχει και ο βουλευτής του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης, υποστηρίζει ότι αν και έχει υιοθετηθεί το 38% των μεταρρυθμίσεων μόνο το 13% έχει πραγματικά υλοποιηθεί.

Ενδεικτικά παραδείγματα είναι η ιδιωτικοποιήση του λιμανιού του Πειραιά, η πρόσφατη ιστορία με την ανακήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου μεγάλου τμήματος του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού από το υπουργείο Πολιτισμού .

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου