LIFE STYLE

Καναδάς: Χειροπέδες στον μεγιστάνα της μόδας Πίτερ Νάιγκαρντ για σεξουαλικές επιθέσεις και εκβιασμό

καναδάς-χειροπέδες-στον-μεγιστάνα-τη-801720

Χειροπέδες φόρεσε η αστυνομία στον Καναδά στον μεγιστάνα της μόδας Πίτερ Νάιγκαρντ μετά τις καταγγελίες δεκάδες γυναικών για σεξουαλική επίθεση και τις κατηγορίες που απήγγειλαν εις βάρος του οι αμερικανικές Αρχές για sex trafficking.

O 79χρονος Νάιγκαρντ – ο «Τζέφρι Έπσταϊν της μόδας», όπως τον αποκαλούν διεθνή ΜΜΕ – συνελήφθη στο Ουίνιπεγκ του Καναδά κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής κυβέρνησης βάσει της συνθήκης έκδοσης μεταξύ των χωρών και έκανε μια πρώτη εμφάνιση στο δικαστήριο. Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μανχάταν ο Νάιγκαρντ χρησιμοποιούσε από το 1995 την επιρροή του και τις επιχειρήσεις του για να «στρατολογεί» θύματα στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τις Μπαχάμες προκειμένου να τα εκμεταλλεύεται σεξουαλικά μαζί με συνεργάτες του.

Έδινε αλκοόλ και ναρκωτικά σε 14χρονες

Οι Αρχές λένε ότι κάποια από τα θύματα είχαν ναρκωθεί για να είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές ορέξεις του Νάιγκαρντ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο μεγιστάνας της μόδας οργάνωνε με χρήματα της εταιρείας του «Pamper Parties», όπου προσφέρονταν φαγητό, τρόφιμα και λουτροθεραπείες σε ιδιοκτησίες του στη Μαρίνα ντελ Ρέι στην Καλιφόρνια και τις Μπαχάμες, ενώ οδηγούσε ορισμένες από τις γυναίκες και τα κορίτσια – που ο ίδιος αποκαλούσε «φιλενάδες» – σε κλαμπ ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων, όπου τις εκβίαζε να κάνουν σεξ με άλλους άνδρες για να μπορεί να κάνει κι εκείνος το ίδιο με άλλες γυναίκες.

Ο Πίτερ Νάιγκαρντ σ’ ένα πάρτι στο κτήμα του στις Μπαχάμες το 2007

Παράλληλα απειλούσε με βροχή μηνύσεων, συλλήψεις και αμαύρωση της φήμης τους όσες πιθανώς θα σκέφτονταν να τον καταγγείλουν. Τον περασμένο Φεβρουάριο το FBI έκανε έφοδο στα γραφεία του Νάιγκαρντ στο Μανχάταν μετά την αγωγή που κατέθεσαν εις βάρος του δέκα γυναίκες κατηγορώντας τον ότι δελέαζε νεαρές γυναίκες από φτωχές οικογένειες με μετρητά και υποσχέσεις για καριέρα στο μόντελινγκ προκειμένου να πάνε στο κτήμα του στις Μπαχάμες. Ορισμένες από τις γυναίκες που κατέθεσαν την αγωγή ανέφεραν ότι ήταν ηλικίας 14-15 ετών όταν ο Νάιγκαρντ τις πότισε με αλκοόλ και ναρκωτικά και στη συνέχεια τις βίασε.

Συνολικά 57 γυναίκες – ανάμεσά τους και 18 Καναδέζες – έχουν καταθέσει αγωγή εναντίον του Νάιγκαρντ, που αρνείται όλες τις κατηγορίες. Γεννημένος στη Φινλανδία ο μεγιστάνας της μόδας μετακόμισε σε ηλικία 10 ετών στη Μανιτόμπα, όπου έστησε μεγαλώνοντας δικές του εταιρείες ένδυσης για να εξελιχθεί σ’ έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του Καναδά.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου