ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Φρικτό τέλος από σπάγγο χαρταετών που τυλίχθηκε στο λαιμό τους

ινδία-φρικτό-τέλος-από-σπάγγο-χαρταετ-798010

Ένας νεαρός άνδρας και δύο παιδιά σκοτώθηκαν σε φρικτά δυστυχήματα κατά τη διάρκεια των εορτασμών στο Νέο Δελχί για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Ινδίας, όταν σπάγγοι χαρταετών που είχαν ενισχυθεί με κοφτερό γυαλί έκοψαν το λαιμό τους.

Η τραγωδία ανάγκασε την κυβέρνηση να απαγορεύσει την παραγωγή, πώληση και αποθήκευση των συγκεκριμένων σπάγκων, οι οποίοι είναι πολύ ανθεκτικοί και καλύπτονται από υαλοθραύσματα. Συνήθως χρησιμοποιούνται σε «διαγωνισμούς» για να καταρρίπτουν τους χαρταετούς των αντιπάλων.

Όσοι εντοπιστούν να χρησιμοποιούν αυτούς τους σπάγκους –που αποκαλούνται «μάντζα» στην Ινδία– κινδυνεύουν πλέον με φυλάκιση 5 ετών και πρόστιμο 100.000 ρουπιών (περίπου 1.350 ευρώ).

Τα δύο παιδιά, ηλικίας 4 και 6 ετών, σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικά δυστυχήματα στο Νέο Δελχί. Και τα δύο ήταν όρθια μέσα σε αυτοκίνητα, με τα κεφάλια τους να εξέχουν από την ανοιχτή οροφή, ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Πουσπέντερ Κούμαρ.

Σε άλλο δυστύχημα, ένας άνδρας 22 ετών σκοτώθηκε ενώ περνούσε με το μοτοποδήλατό του από μια γέφυρα. Ένας αστυνομικός και ένα παιδί 5 ετών έχουν τραυματιστεί σοβαρά σε άλλα δυστυχήματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί κανείς ως υπαίτιος για τους θανάτους και τους τραυματισμούς.

Οι χαρταετοί είναι πολύ δημοφιλείς στην Ινδία και πολλοί είναι αυτοί που τους πετούν κάθε δεκαπενταύγουστο, ανήμερα της επετείου της Ανεξαρτησίας. Την περασμένη εβδομάδα το Ανώτατο Δικαστήριο του Νέου Δελχί είχε και πάλι προειδοποιήσει για την επικινδυνότητα των σπάγκων, υπενθυμίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχουν σκοτωθεί εξαιτίας τους πολλοί άνθρωποι τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε άλλα κρατίδια.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου