ΔΙΕΘΝΗ

Ο ξάδελφος κουβαλούσε ναρκωτικά με το αυτοκίνητο του Αλβανού υπουργού

ο-ξάδελφος-κουβαλούσε-ναρκωτικά-με-το-797546

Το εφετείο στην Κατάνια ξαναστέλνει στις Ιταλικές φυλακές τον Μίση Χαμπιλάζ, εξάδελφο του άλλοτε Αλβανού υπερυπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης Σαϊμίρ Ταχίρι, με το αυτοκίνητο του οποίου μετέφερε ο συγγενής του ναρκωτικά από το Δυρράχιο στην Ιταλία.

Το εφετείο δεν μείωσε ούτε μια ημέρα την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης των 15 ετών και 5 μηνών και έτσι ο εξάδελφος που από τον περασμένο Μάιο πέτυχε να βγει από τις φυλακές με «κατ’ οίκον περιορισμό», τώρα υποχρεώνεται να ξαναεπιστρέψει.

Η καταδίκη του υπουργού

Ο Χαμπιλάζ, πρωτόδικα καταδικάστηκε στις 19 Ιουνίου 2019, ενώ η σύλληψή του, υποχρέωσε σε παραίτηση τον τότε υπερυπουργό της κυβέρνησης Ράμα, Σαϊμίρ Ταχίρι. Μάλιστα υπό την πίεση της Αμερικανικής πρεσβείας [βλέπε DEA], ο Ταχίρι κάθισε παραδειγματικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου σ’ άλλη δίκη που έγινε στα Τίρανα [Σεπτέμβρης 2019] για «κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος».

Ο Ταχίρι, καταδικάστηκε σε 3 χρόνια αλλά με αναστολή και «δοκιμασία» όπως αποκαλούν την «δικαστική επιτήρηση» στην Αλβανία. Πάντως ο εισαγγελέας ήθελε να τον καταδικάσει και για λαθρεμπόριο ναρκωτικών ενώ είχε ζητήσει την καταδίκη του σε 12 χρόνια κάθειρξης.

Το όνομά του είχε εμφανιστεί στις τηλεφωνικές υποκλοπές που έκαναν οι Καραμπινιέροι στο πλαίσιο έρευνας για την σύλληψη του εξαδέλφου του.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου