ΔΙΕΘΝΗ

Ελεύθεροι δύο Ιταλοί όμηροι στη Λιβύη

ελεύθεροι-δύο-ιταλοί-όμηροι-στη-λιβύη-79639

Δυο Ιταλοί όμηροι που είχαν απαχθεί στη Λιβύη πριν από οκτώ μήνες, αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι, σύμφωνα με είδηση που δημοσιεύει στην ηλεκτρονική πύλη της η εφημερίδα Λα Στάμπα.

Πρόκειται για τους Τζίνο Πολικάρντο και Φιλίπο Καλκάνιο, οι οποίοι εργάζονταν στη Λιβύη για λογαριασμό της ιταλικής οικοδομικής εταιρίας Mπονάτι και είχαν απαχθεί τον περασμένο Ιούλιο από δυνάμεις που πρόσκεινται στους ισλαμιστές τρομοκράτες του Isis.

Δυο άλλοι συνάδελφοί τους, οι Σαλβατόρε Φαΐλα και Φάουστο Πιάνο, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών, όπως επιβεβαίωσαν χθες οι ιταλικές Αρχές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν δραστηριοποιηθεί άμεσα υπέρ της απελευθέρωσης των τεσσάρων ομήρων και η απελευθέρωση των δυο ομήρων που είχαν μείνει εν ζωή μπορεί να θεωρηθεί, πιθανώς, συνέπεια της αύξησης της πίεσης, μετά τη χθεσινή τραγική εξέλιξη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Τύπο, η Ιταλία ετοιμάζεται σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα να αναλάβει ηγετικό ρόλο στο πλαίσιο συντονισμένων στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Isis στην Λιβύη.

Πολλοί σχολιαστές, όμως, υπογραμμίζουν ότι με τη νέα αυτή εξέλιξη πρόκειται οπωσδήποτε να αυξηθεί ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων των ισλαμιστών τρομοκρατών κατά «ευαίσθητων στόχων» που βρίσκονται στις ιταλικές πόλεις.

Πριν από λίγο η εφημερίδα Κοριέρε ντέλα Σέρα δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της φωτογραφία των δύο Ιταλών μετά την απελευθέρωσή τους.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου